Societat

19 països participen en el Festival Internacional de Xàbia 2024

Aquesta cita, que mostra la interculturalitat del municipi, se celebrarà del 4 al 6 de juliol
Presentació de la revista de la XXIX edició del Festival Internacional de Xàbia / Patricia Blázquez

El XXIX Festival Internacional de Xàbia calfa motors.

La presentació de la revista ha marcat el tret de sortida d’aquest esdeveniment multicultural, a celebrar del 4 al 6 de juliol; com sol ser habitual, a l’avinguda Augusta.

El president de l’associació del Festival Internacional, Raúl de Lope, ha explicat que el certamen, que mostra la riquesa de les nacionalitats que conviuen a Xàbia, comptarà aquest any amb 19 països participants, entre els quals debuten els EUA i Irlanda (Espanya, Madagascar, Mèxic, Marroc, Brasil, Itàlia, Uruguai, Polònia, Colòmbia, EUA, Suïssa, Alemanya, Algèria, Xile, Cuba, Veneçuela, Argentina i Anglaterra). A més, també participen Creu Roja Xàbia i els Voluntaris de Balcó al Mar.

De Lope ha remarcat que el festival mostra “la gastronomia d’aquests països” però també “una part de la seua cultura o de les seues tradicions” i és una ocasió ideal “per a retrobar-se”. De fet, ha remarcat que molts dels participants es reunixen entorn del seu país d’origen.

També ha volgut agrair el suport de l’Ajuntament en l’organització, així com de les empreses col·laboradores.

En l’acte ha participat l’alcaldessa, Rosa Cardona, qui ha felicitat l’associació i la directiva per la feina que suposa organitzar aquest esdeveniment, que “reunix en un sol carrer a mig món i ens permet traslladar-nos d’un país a un altre en uns passos”.

La primera edil ha subratllat que Xàbia “és interculturalitat i amb aquest festival visibilitzem que tots sabem conviure en aquest municipi”.

El Festival Internacional de Xàbia se celebra del 4 al 6 de juliol, a l’Avinguda Augusta (tram al costat de l’IES La Mar) amb obertura a les 18.00 hores i l’accés és totalment lliure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *