Medi ambient

L’Ajuntament de Xàbia i Costes treballen en la recuperació mediambiental del Primer Muntanyar de Xàbia

El projecte s'espera executar aquest hivern i serà finançat pel ministeri amb una inversió propera als 600.000 euros
Reunión muntanyar / Aj. Xàbia

Aquesta setmana ha tingut lloc una reunió entre la Jefatura Provincial de Costes, dependent del Ministeri de Transició Ecològica, i part de l’equip de govern encapçalat per l’alcaldessa, Rosa Cardona. En la trobada s’han tractat els detalls i compromisos d’un projecte que s’espera executar aquest hivern i que serà finançat pel ministeri amb una inversió propera als 600.000 euros.

El projecte consta de diverses actuacions al Primer Muntanyar. La primera i més important és la neteja i condicionament de la zona amb l’eliminació de tota la vegetació invasora i els enderrocs acumulats. També es duran a terme sendes d’aproximació a les pedreres i als espais de rellevància arqueològica i mediambiental amb la seua deguda senyalització explicativa.

L’actuació es realitzarà entre la platja de la Grava i el Parador de Xàbia i tindrà set espais de descans i ombra per a millorar l’esbarjo i el gaudi de la zona. Totes les àrees de protecció estaran delimitades per a un bon ús de l’espai per part dels veïns i veïnes. El Ministeri també durà a terme una millora i reducció del pàrquing del Parador que està envaint domini públic marítim.

Aquest projecte és la primera fase d’una sèrie d’actuacions que té planificades l’actual govern de Xàbia per a aquesta legislatura, que pretén anar actuant del mar cap a la malla urbana, amb les necessàries actuacions a la via pública, el clavegueram i els serveis del Primer Muntanyar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *