Medi ambient

L’escassetat de pluges afecta la qualitat de l’aigua potable a Teulada: les restriccions podrien ser imminents

Intrusió d'aigua salada del mar i altres factors comprometen la seguretat hídrica en la comarca
Aigua / Redacció

El Consistori de Teulada informa que, a causa de l’escassetat de pluges, la qualitat de l’aigua potable s’ha vist afectada. La normativa sanitària vigent estableix com a valor indicador de qualitat de l’aigua 200 mg/litre per a la concentració de sodi i com a valor límit per a declarar l’aigua no apta per a consum el de 600 mg/litre d’aquest mateix paràmetre. A falta que l’empresa concessionària Hidraqua confirme els resultats i es declare oficialment per l’autoritat sanitària, podria superar-se de manera imminent. Aquest avís ja ha sigut donat per altres municipis com El Poble Nou de Benitatxell.

Els nostres aqüífers estan patint intrusió d’aigua salada del mar, la qual cosa augmenta la salinitat de l’aigua. En particular, el pou de Senija presenta actualment nivells de sal deu vegades majors als habituals i cinc vegades majors que els històrics.

Quant al consum humà, l’Ajuntament espera els resultats de les proves realitzades per Hidraqua, l’empresa concessionària del servei d’aigua potable, per a determinar si és necessari establir limitacions per la presència de sals, però convé per prudència recomanar que s’abstinguen del seu consum fins que es confirmen els resultats.

Des del consistori apunten que la col·laboració ciutadana per a un ús responsable de l’aigua és fonamental i és vital promoure la campanya de conscienciació de l’Ajuntament ‘Gota a gota, l’aigua s’esgota’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *