Benestar

La Diputació invertirà més de 30 milions d’euros en la Marina Alta per a obres, despesa corrent i bo consum

El Pla d'Infraestructures contempla 70 projectes dels quals la institució sufragarà el 70 %
Parque Les Bassetes en Dénia / Redacció

La Diputació d’Alacant invertirà més de 30 milions d’euros en la Marina Alta a través dels plans Planifica i +Cerca i els paquets d’ajudes per al desenvolupament de campanyes de Bo Consum i prestacions socials extraordinàries. Els 33 ajuntaments i les tres entitats locals menors de la comarca es beneficiaran d’aquests programes que en tots els casos primen als xicotets municipis en el repartiment de les subvencions.

El diputat per la comarca, Arturo Poquet, ha destacat que es tracta d’una inversió “molt important per a tots els ajuntaments de la Marina Alta, ja que permetrà impulsar projectes i iniciatives que redundaran en benefici de tots els ciutadans i en la millora de la qualitat de vida en tots els municipis d’aquesta comarca, amb els quals la Diputació d’Alacant està absolutament compromesa”.

Planifica 2024-2027

El pla contempla per a la Marina Alta una inversió total de 27.554.000 euros, dels quals la Diputació sufragarà 19.561.000 euros, el 70 % del total. En aquest cas, les ajudes arribaran a 31 municipis de la comarca per a la realització de 70 actuacions, ja que els ajuntaments podien sol·licitar fins a tres projectes.

Les obres que se subvencionaran inclouen, entre altres, la reforma i construcció d’instal·lacions esportives, la conversió en zona de vianants de carrers, la millora de les xarxes de distribució d’aigua potable, l’adequació d’edificis públics, la urbanització de vials o la millora d’espais urbans.

Alcalalí, L’Atzúbia, Beniarbeig, Benichembla, Benimeli, Benissa, Benitatxell, Castell de Castells, Calp, Dénia, Gata de Gorgos, Xaló, Xàbia, Llíber, Murla, Ondara, Orba, Pedreguer, Pego, Els Poblets, El Ràfol d’Almúnia, Sagra, Sanet y Negrals, Senija, Teulada, Tormos, La Vall d’Alcalà, La Vall d’Ebo, La Vall de Gallinera, La Vall de Laguar i El Verger són els municipis que s’han inclòs en el pla.

Per a aquells ajuntaments que no van presentar sol·licitud en el termini establert, la Diputació obrirà un nou període perquè puguen presentar la documentació i finalment beneficiar-se també de les ajudes.

Pla +Cerca

D’altra banda, el Pla +Cerca 2024 compta aquest exercici amb prop de 30 milions d’euros, dels quals 6.815.770 euros arribaran als 33 municipis de la comarca de la Marina Alta i a les seues tres entitats locals menors, distribuïts entre ells en funció de la població i primant en el repartiment a les de menor nombre d’habitants.

En aquesta edició, les ajudes es destinaran a cobrir la despesa corrent dels ajuntaments per a finançar el manteniment i funcionament d’instal·lacions municipals com parcs i jardins, consultoris mèdics, centres docents o instal·lacions esportives.

L’ajuda de la Diputació serà del 100 %, sense que es requerisca cap aportació dinerària per part de les economies locals i amb la resolució de la convocatòria s’abonarà l’anticipació íntegra si el consistori no hi renuncia expressament.

El termini per a la presentació de sol·licituds està obert fins al 28 de juny i l’objectiu és que el 31 de juliol estiguen resoltes les ajudes per als municipis de fins a 1.000 habitants, prolongant-se fins al 30 de setembre per a la resta.

Bo consum i ajudes socials

Finalment, les poblacions de la Marina Alta percebran altres 2,8 milions per al finançament de campanyes de bo consum i altres 937.000 euros, que també es gestionaran a través d’ajuntaments i mancomunitats, per a impulsar ajudes socials extraordinàries dirigides a pal·liar les dificultats econòmiques i sufragar despeses derivades de l’acollida a refugiats ucraïnesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *