Societat

Ana Zambrana: “Tornem a estar en una situació de precarietat i vulnerabilitat i a l’espera de pagaments”

El Centre Ocupacional La Xara secunda la concentració convocada per UPAPSA davant els retards de pagament de la Conselleria
Lectura del manifest en la concentració / Patricia Blázquez

El Centre Ocupacional i Centre de Dia La Xara, gestionat per Aprosdeco, ha secundat, en el matí del dimecres 5 de juny, la concentració convocada per la Federació Provincial UPAPSA per les irregularitats de pagament de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge. Aquesta mobilització s’ha repetit a les portes d’altres centres d’atenció a la discapacitat de la província.

Durant la concentració reivindicativa s’ha llegit un manifest.

Segons ha explicat la directora del centre, Ana Zambrana, als micròfons de Dénia FM, la situació afecta totes les associacions de la província d’Alacant, “perquè s’estan produint retards en pagaments de tots els recursos finançats a través de l’acció concertada amb Conselleria”.

En el cas concret de Dénia afecta els habitatges tutelats, mentre que el “centre està en una normalitat de pagaments” ha apuntat.

Zambrana assenyala que els retards en l’acció concertada van començar a principis d’any i cada associació es troba en una situació distinta.

En el cas d’Aprosdeco “depenent dels habitatges ens deuen uns mesos o altres. Són tres les factures que s’adeuten de cadascun dels recursos”.

La directora del centre indica que “tornem a estar en situació de precarietat i vulnerabilitat, i a l’espera de pagaments”. En el cas de Dénia, “s’estan solucionant amb fons propis de l’Associació i no està afectant el funcionament dels recursos, ni en el pagament de nòmines”, però reconeix que implica “una situació de preocupació i incertesa”.

Quant a la resposta de Conselleria, manifesta que els han respost que “estan fent tot el possible per pagar”, però “queden factures per pagar”, incidix.

Per últim, ha assenyalat que els consta que UPAPSA i els sindicats estan pensant a dur a terme altres mobilitzacions futures.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *