Societat

Aquesta és l’escultura en homenatge al 200 aniversari de la Policia Nacional

Instal·lada en les immediacions de la Comissaria de Dénia, és obra de José María Colom i Lorenzo Tutuiano
Escultura en homenatge al 200 aniversari de la Policia Nacional / Miriam Pagán

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assistit a Dénia a la inauguració de l‘escultura en commemoració del 200 aniversari de la Policia Nacional. La mateixa ha estat finançada per un grup d’empresaris de la ciutat, amb la qual es pretén retre homenatge als funcionaris que, durant dos segles, han vetlat per la seguretat ciutadana.

L’escultura s’ha instal·lat al port, en les immediacions de la Comissaria Nacional de Policia de Dénia. L’obra, dels escultors José María Colom i Loreanzo Tutuiano, en granit blau, està coronada amb l’anagrama commemoratiu del bicentenari, esculpit en marbre.

L’acte ha comptat amb, entre altres autoritats, junt amb Mazón, el cap superior de la Policia Nacional de la Comunitat Valenciana, Carlos Gajero; el subdelegat del Govern a Alacant, Juan Antonio Nieves; i l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt.

En representació dels empresaris que han finançat l’escultura ha pres la paraula el president de l’Associació de Constructors i Promotors. Carlos Pesquera ha agraït la labor que ve realitzant, durant aquests 200 anys, aquest cos policial “perseguint delictes i oferint un servei impagable”, afegint que “Dénia i la societat, en el seu conjunt, us deu molt”. D’aquí, aquesta escultura de reconeixement.

Així mateix, Pesquera ha volgut recordar que aquest any també es commemora el 40 aniversari de la incorporació de la dona a la Policia Nacional. I ha tingut paraules per a l’actual inspector en cap de la Comissaria de la Policia Nacional, Carlos Nieto.

Per la seua banda, el cap superior de la Policia Nacional de la Comunitat Valenciana, Carlos Gajero ha destacat que aquest tipus d’homenatges suposen “un al·licient per a reafirmar el nostre compromís, garantir la seguretat ciutadana i l’exercici dels drets i llibertats de tots els espanyols”. I ha recordat que ja en 1824, Dénia era subdelegació de la Intendència de la Policia de València.

Gajero ha agraït aquest homenatge als empresaris, també ha valorat el treball dels artistes i ha volgut agrair la presència de policies jubilats durant l’acte. Ha finalitzat el seu discurs, amb “l’esperança” de tornar aviat “per a anunciar la construcció d’una Comissaria que dote Dénia d’unes instal·lacions que es mereix, modernes, pràctiques i adaptades a la realitat del segle XXI”.

El subdelegat del Govern a Alacant, Juan Antonio Nieves ha volgut felicitar a la Policia Nacional per aquests 200 anys d’història, un “cos que ha sabut evolucionar i adaptar-se als desafiaments de cada època”.

Nieves també ha ressaltat que aquesta és “una de les institucions més volgudes i valorades” per la ciutadania, i ha agraït als 2.485 homes i dones que “vestixen l’uniforme” a la província d’Alacant, pel seu treball diari.

El president Carlos Mazón ha estat l’encarregat de tancar el torn de discursos. Mazón ha subratllat “la tranquil·litat que proporciona la seua presència i protecció”. Així mateix, ha valorat “la col·laboració i coordinació del nostre model de seguretat” i ha defensat que “aquest ha de ser un objectiu a aconseguir entre tots, amb lleialtat i compromís, sense contesa política”.

De la mateixa manera, ha manifestat que un territori segur “contribuïx a atraure inversions i turisme” i ha afegit que la seguretat “és fonamental per a seguir creixent i millorant els nostres serveis”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *