Educació

Aquesta és l’oferta de la XXXV edició dels Cursos d’Estiu de la UNED Dénia

Psicologia, esport, literatura, alfabetització digital i violència de gènere són alguns dels temes protagonistes
Presentació de la XXXV edició dels Cursos d'Estiu de la UNED Dénia / Patricia Blázquez

La XXXV edició dels Cursos d’Estiu de la UNED Dénia comencen aquest dijous, 19 de juny, amb una oferta acadèmica que inclou temàtiques relacionades amb la violència de gènere, la psicologia, l’esport, la literatura i l’alfabetització digital.

En total, nou cursos dels quals dos se celebraran als Centres Penitenciaris de Fontcalent i Alacant-Cumpliment. La resta en el Centre Associat de la UNED Dénia, cinc d’ells, i les seues extensions de Xàbia i Benidorm. Els cursos es prolongaran durant els mesos de juny, juliol i setembre.

La directora de la UNED Dénia, Raquel Martí; l‘alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i el regidor d’Esports, Valentín Alcalá, han estat els encarregats de donar a conéixer aquesta oferta formativa, d’uns cursos que són referents nacionals des de fa 35 anys en l’àmbit nacional, i des de fa 44 anys a la ciutat de Dénia.

Com ha explicat el secretari de la UNED Dénia, José Monserrat, la ciutat i la Marina Alta van ser pioners en oferir aquests cursos l’any 81 amb cursos per a estrangers, que més tard es van oficialitzar com a Cursos d’Estiu fins als nostres dies.

Grimalt ha destacat el prestigi que han adquirit els cursos d’Estiu de la UNED que amb els anys han situat Dénia com un referent acadèmic de l’estiu, promocionant la part acadèmica de la ciutat que es pot compaginar també amb la part turística.

Per la seua banda, Martí ha agraït l’estreta col·laboració de les poblacions i els municipis que formen part de la Junta Rectora de la UNED Dénia, Xàbia i Benidorm, i ha destacat que les temàtiques dels cursos complixen amb la perspectiva d’igualtat de gènere, en consonància amb la Càtedra d’Igualtat que té concedida el centre universitari, i l’objectiu principal de la qual és erradicar la violència de gènere.

Cursos

Precisament, el titulat ‘La «normalitat» psicològica i les seues desviacions: una exploració de la variabilitat del comportament humà‘, a l’Hospital Psiquiàtric de Fontcalent, és el que marca l’inici d’aquesta edició. Es desenvolupa del 19 al 21 de juny.

El següent curs ‘L’esport a debat‘, a celebrar del 27 al 29 de juny, es realitzarà a la Casa de la Paraula de l’Estació Marítima de Baleària. El curs abordarà 4 àrees temàtiques resumides en Didàctica, teoria de l’Entrenament, Preparació Física, Mesura i Psicologia de l’Esport, i Gestió i direcció d’Entitats Esportives per a obtindre una visió general del món de l’esport des de diferents perspectives, amb debats, col·loquis i ponents especialitzats.

El tercer curs es tornarà a celebrar en una institució penitenciària, a Alacant-Compliment, de l’1 al 3 de juliol, ‘Compliment de penes i mesures alternatives i llibertat vigilada’.

Del 3 al 5 de juliol es realitzaran dos cursos. El de ‘Literatura i salut mental: benestar socioemocional, gènere i ecoansietat, a la UNED Dénia. I el de ‘Desinformació i alfabetització digital’, a l’extensió de Benidorm.

A la seu de la UNED Xàbia es durà a terme el curs sobre ‘Cultura i mitjans de comunicació com a agents de canvi davant la violència de gènere’, del 10 al 12 de juliol.

I els altres tres cursos que s’impartiran a la seu de Dénia porten per títol ‘Psicologia de la Música’ (del 15 al 17 de juliol); ‘Grècia i Roma en els llibrets d’òpera’ (del 17 al 19 de juliol); i ‘El suïcidi a l’Antiguitat Clàssica’, del 18 al 20 de setembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *