Cultura

Aquesta serà la programació cultural a Dénia per a l’estiu en 2024

Música, cine, exposicions, festivals i molt més que arriba a la capital de la Marina Alta
Raúl García de la Reina presenta la programació cultural / Patricia Blázquez

Dénia celebra l’estiu amb una programació cultural ben carregada de música, exposicions, cinema i festivals per a alegrar els dies d’esta temporada estival de 2024.

El regidor de cultura de l’Ajuntament de Dénia, Raúl García de la Reina, ha donat hui a conéixer en profunditat el programa. “Són moltes propostes des d’ara mateix fins a setembre, que tindran lloc per tota la ciutat, i sobretot són per a tots els gustos i per a totes les edats”, com ha indicat García de la Reina. I sobretot grans cites estiuenques ja assentades com el Festival de Jazz, o Música al Castell.

Exposicions culturals

D’una banda, des del 5 de juliol a l’1 de setembre tindrà lloc l’exposició ‘La Fugida d’ Atalanta’ de Ramón Pérez Carrió, que s’inaugurarà el 5 de juliol a les 19.00 hores, en el Centre d’Art de l’Estació.

I d’altra banda, des del 26 de juliol al 2 de setembre, al carrer de la Via, es podrà gaudir de l’exposició ‘Comença l’espectacle. George Méliès i el cinema de 1900’, que forma part del Fetival Humanitats, amb la col·laboració de la Caixa (expo Da Vinci en el port de l’any passat). Es tracta d’un viatge en el temps amb Georges Méliès, un home orquestra entregat a la màgia del cinema i les històries fantàstiques, els primers films de les quals es remunten a 1896. A través d’una selecció de projeccions, dibuixos, fotografies i cartells, proposem un recorregut pels orígens del cinema i retem homenatge a un dels seus pioners.

Cultura al Parc Bassetes

El parc Bassetes obrirà la seua programació amb l’actuació de la Xaranga Cadelles Band (17 de juliol), continuarà amb la projecció de ‘Cinema a la Fresca’ de la pel·lícula ‘Barbie’ (31 de juliol), seguirà amb la proposta música folk de Reina Roja, ‘Un sol cor’ (7 d’agost), espectacle que fluïx combinant cançons del patrimoni popular amb un repertori propi que beu de les arrels (folklore, cobla, flamenc, ritmes llatins i músiques del món), donant-los una nova mirada per a portar-los hui dia. Reina Roja és una banda de flamenc-pop contemporània original de València, liderada per María Briones a la veu i l’autor, productor i percussionista Rafa Villalba.

La programació continuarà amb el concert dinàmic ‘Connecta Percussió’, de Connect Quartet (17 d’agost), que amb diferents instruments de percussió, crearan diferents atmosferes que no deixaran indiferent a ningú.

Concert enfocat a públic de totes les edats, i la projecció en ‘Cinema a la Fresca’ de la pel·lícula ‘Gran Turisme’ (21 d’agost).

Cinema Vora Mar

Entre el 21 de juliol i el 25 d’agost, es podrà gaudir de nou del cinema d’estiu, els diumenges a la nit a la platja Punta del Raset, a les 22.00 hores. Estan programades diverses pel·lícules per a tota la família, que podran ser visionades de manera gratuïta, com són ‘Missió Impossible. Sentència Mortal part 1’ (21 de juliol), ‘Super Mario Bros. La pel·lícula’ (28 de juliol), ‘Thabo i el cas del rinoceront’ (4 d’agost), ‘Somnis de robots’ (11 d’agost), ‘Campeonex’ (18 d’agost) i ‘Dracs i masmorres. Honor entre lladres’ (25 d’agost).

X edició Festival de Jazz de Dénia

El Parc de Torrecremada torna a acollir el Festival de Jazz Dénia els dijous 1 i 8, el dissabte 17 i el divendres 23 d’agost. “És un festival musical que s’ha anat consolidant edició darrere edició, i que ja és un gran referent en la Comunitat Valenciana”, ha exposat el regidor de Cultura. La cita musical torna amb les actuacions de Bernd Lhotzky & Lucca Filastro, Francesca Tandoi Trio, Enric Peidro international Jazz Quartet. El llegat musical de Juan Tizol i Racalmuto.

Tots els concerts tindran lloc a les 22.30 hores; l’obertura del recinte serà a les 21.00 hores de la nit pel carrer del periodista Ricardo Ortega. Les entrades anticipades tindran un cost de 15 euros, mentre que a la taquilla pujaran a 17 euros. Les entrades anticipades es poden comprar en línia en www.notikumi.com i presencialment a les botigues d’Ale Hop (Marqués de Camp i centre Comercial Portal de la Marina) i en la Llibreria Públics Dénia (carrer de Patricio Ferrándiz, 16). A més, per a les persones que ho necessiten, l’aparcament gratuït enfront del parc es trobarà habilitat i disponible. De la mateixa forma, es disposarà de servici de restauració i barra dins del recinte des de les 21.00 hores.

1 d’agost- Bernd Lhotzky & Lucca Filastro

8 d’agost- Francesca Tandoi Trio

17 d’agost- Enric Peidro international Jazz Quartet. El llegat musical de Juan Tizol

23 d’agost- Racalmuto

XXXI Mostra de Dansa

Per a aquelles persones interessades en els balls tradicionals, l’Ajuntament de Dénia ha organitzat la XXXI edició de la Mostra Internacional de Dansa Folklòrica, els dies 6, 7 i 8 de setembre, en la plaça del Consell, on a més hi haurà actuacions de grup Dianium Dansa.

La Mostra, el país convidat de la qual enguany és Panamà, començarà amb l’actuació d’Agrupació de Projeccions Folklòriques Alegries i Tradicions de Panamà, el dia 6 de setembre a les 22.00 hores. El Ballet Flamenc Arrels actuarà el 7 de setembre, a les 22.00 hores i el 8 de setembre a les 21.00 hores serà el torn de l’actuació del Grup “Zabava” i Grup infantil “Kvity Ucraïny”, organitzat per l’Associació d’Ucraïnesos a Dénia. “Junts som forts”.

Cantada d’Havaneres

El 20 de juliol se celebrarà la XXV Cantada d’Havaneres. A les 23.00 hores, en el port de Dénia, es podrà gaudir de les rondalles Vent, pols i pua-Daniya i del grup d’havaneres Mar i Vent. L’entada a les actuacions és gratuïta.

Sonafilm

En esta sexta edició de Sonafilm, es podrà gaudir d’un fantàstic espectacle creat exclusivament per al Festival basat en les cançons originals de les sèries de televisió més famoses de tots els temps i que s’estrenarà el 9 d’agost a les 20:00h en el Teatre Auditori del Centre Social.

Amb TV Sèries Songs es podrà gaudir de temes de sèries de televisió com a Vikings, True Detectiu, Narcos, Friends, el Cotxe Fantàstic, Cazafantasmas, l’Equip A, Starsky and Hutch o la Casa de Paper entre altres. Seran alguns dels temes que es podran escoltar de la mà d’una orquestra Pop/Rock.

Les entrades a un preu únic de 10 €, es poden adquirir pròximament en www.sonafilm.es

XIII edició RiuRau Film Festival

Finalment, els dies 24 i 25 d’agost, tindrà lloc la XIII edició del RiuRau Film Festival. Enguany es projectaran diversos curtmetratges al parc de Torrecremada i en el Teatre del Centre Social.
El 25 d’agost a les 21.30 hores es lliuraran els premis dels curtmetratges guanyadors al parc de Torrecremada. Per a més informació, es pot consultar la pàgina web del certamen: https://www.riuraufilmfestival.com .

Sense oblidar que del 24 al 27 de juliol, l’esplanada del Castell de Dénia es convertirà de nou en escenari del festival Música as Castell, que comptarà amb les actuacions de Rodrigo Cuevas, Estupenda Estupenda, Dolç Tab Jazz i Amura. En esta 32a edició, el festival de música popular i tradicional destaca la presència de músics de la Marina Alta i d’artistes de projecció nacional i internacional. Tots els concerts comencen a les 23 hores. Les entrades ja estan a la venda en www.musicaalcastell.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *