Entrevistes Primer Café

Arturo Poquet: “Els plans de la Diputació portaran més de 30 milions a la Marina Alta, una xifra rècord”

El diputat provincial per la comarca i alcalde de Benissa visita el ‘primer café’ de Dénia FM

Una xifra rècord”. Amb aquestes paraules ha definit el diputat provincial i alcalde de Benissa, Arturo Poquet els 30 milions d’euros a destinar per la Diputació d’Alacant a la Marina Alta, en diferents plans com Planifica, +Cerca i bon consum i ajudes socials. Per al diputat provincial aquesta quantitat “mostra el compromís amb aquesta comarca i els municipis més menuts”.

Poquet ha visitat el ‘primer café’ de Dénia FM, per a aprofundir en aquests plans i projectes a executar, ressaltant que un dels objectius és “donar suport als municipis més menuts i a les tres EATIM”, ja que sense aquestes ajudes provincials, ha assenyalat, no podrien escometre’s alguns dels projectes.

Pla Planifica

Aquest pla 2024-27 contempla quasi 28 milions d’euros per a la comarca, dels quals la Diputació sufragarà el 70% del total perquè, ha explicat Poquet, els Ajuntaments podien sol·licitar fins a tres projectes.

Entre els projectes presentats la reforma i construcció d’instal·lacions esportives, la conversió en zona de vianants de carrers, la millora de les xarxes de distribució d’aigua potable, l’adequació d’edificis públics, la urbanització de vials o la millora d’espais urbans.

Pla +Cerca

Aquest invertirà prop de 7 milions d’euros en els 33 municipis de la comarca i les tres entitats locals menors, distribuïts en funció de la població i primant en el repartiment a les de menor nombre d’habitants. L’ajuda de la Diputació serà del 100%, sense que es requerisca aportació dinerària per part dels Ajuntaments.

Poquet declara que la diferència amb altres edicions anteriors és que les ajudes es destinaran a cobrir la despesa corrent dels ajuntaments per a finançar el manteniment i funcionament d’instal·lacions municipals com parcs i jardins, consultoris mèdics, centres docents o instal·lacions esportives.

Bon consum i ajudes socials

Per aquests conceptes la comarca percebrà 2,8 milions per al finançament de campanyes de bon consum i altres 937.000 euros, que també es gestionaran a través d’ajuntaments i mancomunitats, per a impulsar ajudes socials extraordinàries dirigides a pal·liar les dificultats econòmiques i sufragar despeses derivades de l’acollida a refugiats ucraïnesos.

Benissa

En l’àmbit local, com a alcalde de Benissa ha aprofundit en les mesures que està duent a terme aquest Consistori per a afrontar la sequera, com la campanya ‘tanca l’aixeta’ o el canvi de comptadors.

O el sistema ‘Fire Forest Detection’ de prevenció d’incendis, pel qual, fins i tot, han rebut “l’enhorabona” del Consorci Provincial de Bombers.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *