Societat

Calp celebra el Dia de l’Orgull LGTBIQ+ amb el CalPride 2024

Els actes començaran amb la hissada de la bandera LGTBIQ+ el 28 de juny a les 11:00 hores a la plaça Colón
Presentación CalPride / Aj. Calp

L’Ajuntament de Calp ha preparat un intens programa d’activitats amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBIQ+. El CalPride, que tindrà un caràcter reivindicatiu i lúdic, començarà el 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, i es prolongarà fins als primers dies de juliol.

L’esdeveniment s’ha presentat per l’alcaldessa de Calp, Ana Sala, i pels regidors de Promoció Internacional Marco Bittner, de Planificació Turística Mireia Ripoll, de Promoció Econòmica Paqui Solivelles i el regidor de Medi Ambient i integrant del col·lectiu LGTBIQ+ Pere Moll. També ha participat la pregonera del Dia de l’Orgull Andrea Crespo, integrant també del col·lectiu, qui ha destacat sentir-se “orgullosa de ser l’elegida” per a pronunciar el pregó des del balcó de l’Ajuntament i ha manifestat el seu desig que esdeveniments com aquest creixin amb el temps.

Els actes començaran amb la hissada de la bandera LGTBIQ+ el 28 de juny a les 11:00 hores a la plaça Colón. A les 19.30 hores tindrà lloc el pregó a la plaça Miguel Roselló i a continuació es desenvoluparà una marxa fins a la plaça Colón ambientada amb una batukada, un acte reivindicatiu i festiu al qual seguirà l’actuació de “Las Fellini” a les 22.30 hores i la discomòbil Djs Hnos. Pla. Hi haurà servei de barra a càrrec de l’Associació Alacant per a la Lluita contra el Càncer – seu Calp i un punt d’informació de l’associació ‘Alicante Entiende’.

CalPride | Aj. Calp

La programació continuarà amb unes jornades de conscienciació LGTBIQ+ que inclouen la presentació del llibre “You are my Universe” d’Emilio Vladimir el dilluns 1 de juliol a les 19.30 hores al Saló Blau, l’exposició LGTBIQ+ a la plaça Mediterráneo, que s’inaugurarà a les 12.00 hores del dimarts 2 de juliol, i la xerrada d’educació sexual per l’associació ‘Alicante Entiende” a les 18.30 hores al Saló Blau. Les jornades conclouran amb la xerrada sobre violències discriminatòries en LGTBIQ+ per Javier Scotto al Saló Blau el dimecres 3 de juliol a les 19 hores.

“Volem celebrar la gran festa de l’Orgull sempre sense perdre el caràcter reivindicatiu”, ha destacat la regidora Mireia Ripoll, qui ha assenyalat que en les pròximes edicions es treballarà perquè les activitats es celebrin al llarg d’un mes.

El regidor de Planificació Turística Marco Bittner ha ressaltat l’aposta del Departament de Turisme perquè Calp es converteixi en un destí atractiu per al col·lectiu, com ja va promocionar en l’última Fira Internacional de Turisme de Madrid. I ha anunciat que s’ha creat una secció a la web de Turisme www.calpe.es/pride on es publicaran notícies i esdeveniments del municipi relacionats amb Calp com a destí LGTBIQ+, a més de dur a terme promoció a Alemanya, Bèlgica i França.

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Pere Moll, ha insistit en el caràcter reivindicatiu de les celebracions i ha destacat que: “els colors de la bandera LGTBIQ+ representen que hi ha moltes maneres d’estimar i que aquest moviment s’ha de normalitzar”. I ha informat que Calp va coincidir amb L’Orxa en la presentació del CalPride a Fitur i d’aquí va sorgir una iniciativa: “fer un matrimoni entre Calp i L’Orxa, un municipi de costa i un municipi d’interior, com a acte simbòlic”, ha assenyalat i que s’ha materialitzat en la visita que Calp va fer a L’Orxa la setmana passada per participar en els actes de l’Orgull Rural i en la visita que la corporació d’aquest municipi del Comtat realitzarà a Calp per assistir als actes del 28 de juny.

Campanya comercial LGTBIQ+ Friendly

Els esdeveniments del CalPride es complementen amb una campanya comercial en què es distribuiran en aquells locals comercials i d’oci que així ho desitgin distintius “Calp LGTBIQ+ Friendly” perquè siguin col·locats a l’entrada del seu establiment. La idea és promoure espais acollidors i segurs per a la comunitat LGTBIQ+. “Tots units avançarem”, ha assenyalat la regidora Paqui Solivelles, qui ha informat que aquests distintius es repartiran des de les oficines de Turisme de la plaça del Mosquit i de les Salines. “Presentem una programació immillorable, una iniciativa única i especial per a celebrar i donar la rellevància que té al Dia de l’Orgull LGTBIQ+”, ha assenyalat l’alcaldessa de Calp.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *