Medi ambient

Benissa llança la campanya “Tanca l’Aixeta” per conscienciar sobre l’estalvi d’aigua

Aquesta iniciativa també s'ha traslladat als col·legis del municipi
Sequera / Redacció

Arturo Poquet, alcalde de l’Ajuntament de Benissa i responsable de la regidoria d’Aigües, ha presentat aquest matí la campanya “Tanca l’Aixeta”  per conscienciar la ciutadania sobre la importància de l’estalvi d’aigua.

Benissa, com la resta de la comarca, pateix una situació de sequera molt greu a causa de la manca de pluges. “Des de la primavera de 2022 no es produeixen precipitacions importants a la comarca”, ha destacat Poquet. En 2023, el municipi va recollir només 231,6 mm de precipitació acumulada.

En aquest complicat context, des de la regidoria d’Aigües i gràcies al Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació, finançat per fons de la Unió Europea, s’està posant en marxa la telegestió de comptadors d’aigua que permetrà reduir el nombre de fuites. Aquesta acció té un cost de 322.000€.

A més, aquesta mateixa setmana s’ha llançat “Tanca l’Aixeta”, una campanya de conscienciació en la qual es repartiran tríptics informatius a la població del municipi amb consells per estalviar aigua a casa. “Si apliquem mesures d’estalvi d’aigua a casa, podem reduir fins a un 50 % el consum domèstic”, ha explicat Poquet. En els pròxims dies es podran arreplegar aquests fullets en les dependències municipals i comerços del municipi.

Aquesta campanya també s’ha traslladat als col·legis del municipi. “Educar des de menuts en la importància d’estalviar aigua és clau per a un futur més sostenible”, ha comentat Virginia Pérez, regidora d’Educació, Joventut i Infància. Els alumnes de 4t de Primària han pogut respondre a un divertit “Quiz!” per descobrir quan saben de l’aigua que abasteix Benissa i de l’estalvi d’aigua. Una vegada completat el test, els seus mestres els han repartit el fullet informatiu per descobrir quantes preguntes havien encertat.També s’ha animat als alumnes dels col·legis de Benissa a enviar els seus propis consells d’estalvi d’aigua a l’Ajuntament per a la seua publicació en les xarxes socials municipals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *