Societat

Dénia presenta la programació del Dia de l’Orgull amb una campanya en primera persona

El municipi posa en marxa activitats i tallers per a visibilitzar i donar suport a la comunitat LGTBI+ amb sis protagonistes locals
Campaña lgtbi Dénia / Redacción

El regidor d’Igualtat i Diversitat de l’Ajuntament de Dénia, Javier Scotto, ha presentat aquest matí de l’11 de juny la programació completa de totes les activitats que s’han organitzat per a la celebració del Dia Internacional de l’Orgull.

Javier Scotto ha estat acompanyat per Hope, Noelia, Iván, Joan, Françoise i Eugenio, les sis persones que enguany protagonitzen en primera persona la campanya de publicitat municipal. “Enguany fem un pas més, fem de la invisibilitat normativa socialment imposada, la visibilitat, de la marginalitat la transgressió, i mostrem a les persones reals del col·lectiu, a les persones LGTBI+ del nostre municipi” ha destacat el regidor d’Igualtat i Diversitat.

A més, s’estan celebrant uns tallers preventius d’educació sexual, dirigits a l’alumnat de primària i secundària de diversos centres educatius de Dénia. També, enguany, ha indicat Scotto “hem afegit quinze tallers més dirigits a certs centres més específics com són CREAMA, EPA, o IES Chabàs. Així mateix, s’impartirà una formació a professors i a famílies. Tot això és degut al fet que es va detectar una manca d’educació i formació en sexualitat i diversitat sexual, tant en el professorat, com en les famílies i els escolars”.

Entre el 14 i el 30 de juny es desenvoluparà tota la campanya publicitària municipal, en la qual a més es repartiran 1.300 cordons multicolors per a les sabatilles esportives en 33 punts de Dénia, com són alguns centres educatius, alguns edificis públics, associacions. En el seu blíster de repartiment s’inclourà informació de contacte amb la unitat especialitzada d’eros de la policia local de Dénia, per a la protecció i seguretat de les víctimes de discriminació i odi.

Campaña lgtbi Dénia | Redacción

Programació

El divendres 14 de juny s’instal·laran 3 photocalls ‘Ales per a la diversitat’ en diverses ubicacions de Dénia, un estarà a la Glorieta, un altre a La Xara i un altre a Jesús Pobre, “en el qual els selfies difonen i projecten un any més, la nostra diversitat en xarxes” ha declarat Scotto, qui ha afegit “i en eixa diversitat, també està la segmentació dels diferents col·lectius que pateixen discriminació, i enguany el programa també té en compte al col·lectiu de majors, i al col·lectiu de persones amb discapacitat”.

Les activitats continuaran el dimecres 19 de juny amb la conferència ‘L’eròtica de la tardor, la sexualitat en les persones majors’, impartida per Vicent Bataller, doctor en Medicina i president de sexòlegs sense fronteres, que tindrà lloc a la Biblioteca municipal de Dénia, a les 19.30 hores. En la xerrada s’abordarà la sexualitat en les persones majors, “un col·lectiu que té dret a viure i parlar de sexualitat en l’edat més adulta, i fins i tot, té el dret de refer la seua vida amb segones oportunitats i amb altres projectes vitals en les seues relacions afectives”, ha indicat Javier Scotto.

L’endemà, el dissabte 22 de juny, a les 20.00 hores, es representarà l’obra ‘Johnny Chico’, de Stephen House en el teatre auditori del Centre Social, amb la direcció d’Eduard Costa i la interpretació de Víctor Palmero. La reconeguda obra de teatre en l’àmbit nacional està recomanada per a majors de setze anys i l’entrada és gratuïta fins a completar l’aforament.

D’altra banda, la psicòloga i sexòloga Paula Peña, impartirà el dimarts 25 de juny a les 19.30 hores, la xerrada ‘Donant suport a els drets sexuals de les persones amb diversitat funcional’, dirigida a persones amb discapacitat i a les seues famílies, que es desenvoluparà a la Biblioteca municipal.

Finalment, el dia central de la reivindicació, el divendres 28 de juny, els sis protagonistes de la campanya publicitària llegiran el manifest en un acte institucional, que tindrà lloc a les 19.30 hores, a la plaça del Consell, seguit, a les 20.00 hores, de la celebració de l’Orgull amb un espectacle ‘Show Drag’ de monòlegs de les artistes Liz Dust, Rita Amores, i Vampirashian, tres reconegudes drags de la Comunitat Valenciana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *