Empresariat

CEDMA presenta una sèrie de propostes per a acabar amb el conflicte empresarial entre els lloguers anuals i turístics

El Cercle Empresarial considera que totes dues modalitats poden coexistir sense perjudicar-se entre elles
Lloguer turístic / Redacció

La Junta Directiva de la Federació del Cercle Empresarial de la Marina Alta (CEDMA) s’ha reunit per a debatre sobre la problemàtica i l’enfrontament entre els lloguers anuals i turístics.

Estos últims, atrauen a una àmplia varietat de turistes i des de l’organització els consideren “fonamentals en la generació d’ocupació a la Marina Alta”. Un de les dades més destacades és l’aparició de quatre municipis en el rànquing de les 100 principals destinacions turístics d’Espanya elaborat per EXCELTUR en 2022; una associació sense ànim de lucre, formada per 30 de les més rellevants empreses de tota la cadena de valor turística.

Estos municipis, entre els quals destaquen les seues xifres d’oferta de vivenda turística, mantenen un elevat percentatge de lloguers turístics sobre la resta d’opcions d’allotjament temporal; Calp (44.2%), Dénia (60.1%), Xàbia (60.6%) i Teulada (67.8%).

És a dir, de les desenes de milers de places per a situar als turistes en estes localitats, els percentatges de vivenda turística en plataformes dins de les seues capacitats són elevats respecte a la resta d’oferta.

Propostes CEDMA

Després d’esta conversa, CEDMA ha realitzat una sèrie de propostes, des del punt de vista empresarial, per a buscar una solució al conflicte i no “penalitzar a les empreses que operen dins de la legalitat”, com esmenten en el comunicat. Per això, proposen les següents mesures:

1. Revisió de la Llei de la Vivenda: Sol·licitar a l’Estat una revisió de la Llei de la Vivenda que proporcione majors garanties i proteccions als propietaris, incentivant així el lloguer anual i alleujant la pressió sobre el mercat turístic.

2. Regulació Equitativa del Lloguer Turístic: Implementar regulacions justes que distingisquen entre operadors legals i il·legals, assegurant unes camp de joc equilibrat per a tots.

3. Foment d’un Turisme Sostenible: Promoure polítiques que equilibren les necessitats de turistes i residents, incentivant lloguers a llarg termini i fomentant la convivència.

Des de CEDMA, “instem les administracions públiques a reconsiderar la introducció de mesures restrictives que dificulten les certificacions i delimiten les zones permeses per al lloguer turístic sense consultar-lo prèviament amb els professionals del sector”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *