Festes

Dénia estrenarà nova plaça de bous en la Festa Major 2024

El programa d'actes es desenvoluparà del 6 al 14 de juliol
Imagen de archivo del chupinazo de inicio de la Fiesta Mayor 2023 / Tino Calvo

Ja coneixem el programa d’actes de la Festa Major Dénia 2024, en honor a la Santíssima Sang, a celebrar del 6 al 14 de juliol.

Festes que, enguany, recorden, venen marcades per una reducció a més de la meitat de les actuacions de bous a la mar.

Així, només es manté una entrada de bous, la primera, la del dissabte, dia 6 de juliol, de les tres que hi havia. I només hi haurà una actuació de bous, al dia, a la plaça, ubicada en el recinte portuari, la sessió de les 19 hores.

Precisament, en l’àmbit taurí, hi ha novetats. Ja que enguany la plaça, on es duguen a terme les actuacions de bous a la mar, serà nova. S’ha tret a licitació, i la mercantil que s’encarregue d’aquesta, també instal·larà les barreres protectores de l’entrada.

Programa

El “chupinazo” del dissabte 6 de juliol, a les 13 hores, amenitzat pel nostre company Sergio Dénia, des de la Glorieta del País Valencià, marcarà l’inici oficial de les festes.

Entre els actes, actuacions de grups locals, com Dianium Dansa, i el concert de la Santíssima Sang, de l’Agrupació Artística Musical, el diumenge, dia 7 de juliol, al carrer La Vía. Aquesta és una altra de les novetats, ja que habitualment el concert de la Banda se celebrava el dia del patró, després de la processó.

El dilluns, 8 de juliol, hi haurà sarsuela, a la plaça del Consell.

I el dimarts, concert de música en valencià, amb el concert de Borja Penalba, a la plaça del Consell. I posterior correfocInfernum’, a càrrec de Dimonis Polopins.

El dimecres 10, dia de la Santíssima Sang, processó vespertina i espectacle “Concerto a Tempo d’Umore”, a la nit.

El dijous, dia 11 de juliol, nit per a les persones majors, amb repartiment de coques i begudes, i nit de flamenc.

El divendres, carretons per als més menuts, a la plaça Valgamedios, i entrada de MMiCC. Per acabar el dia amb un dels actes pels quals ha apostat la regidoria, el concert d’Andrea Buenavista i Los Estanques, al carrer La Vía.

El dissabte, tradicional Desfilada de Carrosses, Festa d’Interés Turístic Provincial. I actuació de l‘orquestra ‘Empopados, a mitjanit.

I el diumenge, espectacle infantil ‘Beatles for kids’, i espectacle pirotècnic ‘Vulcano Magia’, a càrrec de pirotècnia Vulcano, com a final de festa, a les 22.30 hores, a l’esplanada de Torrecremada.

Cartell

Enguany, el cartell anunciador de la Festa Major porta per títol ‘Esclat de Festa’ i és obra de Sergio Avargues, pregoner de les Falles d’enguany.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *