Província Successos

Detenen, en Moraira, a un matrimoni especialitzat en delictes comesos per el ‘mètode de l’abraç’

Els agents de la Guàrdia Civil els van sorprendre, in fraganti, intentant sostraure un rellotge valorat en 3.000 euros
Foto d'arxiu / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut in fraganti un matrimoni compost per un home i una dona de 32 i 33 anys, respectivament, per un presumpte delicte de furt en grau de temptativa ocorregut a Moraira. A més, a la dona se li ha imputat un altre presumpte delicte de furt ocorregut tres dies abans en la mateixa localitat.

Els detinguts, juntament amb un vehicle i 1.100 euros intervinguts, han estat posats a disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Dénia.

El passat 21 de maig, els agents de l’Àrea d’Investigació del Lloc Principal de Moraira, amb el suport de membres de la Companyia de la Guàrdia Civil de Calp, van dur a terme un dispositiu dirigit a previndre la possible comissió de fets delictius al municipi de Calp. Este operatiu es va centrar en labors de vigilància en una de les zones més transitades de la localitat.

Durant el dispositiu, agents de paisà van observar com una dona s’acostava de manera carinyosa a un vianant estranger, oferint-li un servei de massatge mentre li tocava el braç on portava un rellotge d’alta gamma, valorat en 30.000 euros. Davant la negativa de l’home i el seu intent de desfer-se de la dona accelerant el pas, els agents, en prevenció que la situació es tornara més violenta, van actuar ràpidament interceptant la dona.

Mentre identificaven la sospitosa, els agents van notar la presència d’un conductor en un vehicle proper, qui observava atentament l’actuació policial. En ser detectat, el conductor va realitzar un gir prohibit de manera agressiva, sent immediatament interceptat. Es va comprovar que el conductor era la parella de la dona sospitosa i estava relacionat amb el presumpte delicte investigat.

Després de verificar les identitats de tots dos, es va acreditar que la parella i el vehicle estaven vinculats amb furts comesos mitjançant el “mètode de l’abraçada”. El vehicle estava relacionat amb un delicte de robatori amb violència ocorregut a Mijas (Màlaga), on els agents del Lloc Principal de la Guàrdia Civil de Mijas buscaven col·laboració per identificar els ocupants com a possibles responsables d’este fet.

En la inspecció del vehicle, es van localitzar 1.100 euros en efectiu amagats entre les pertinences dels individus, així com diversa roba que els permetia canviar d’aparença ràpidament, dificultant el seu posterior reconeixement per part dels agents.

Finalment, tots dos delinqüents van ser detinguts per un presumpte delicte de furt en grau de temptativa. A més, a la dona se li va imputar un altre presumpte delicte de furt per la sostracció d’un rellotge valorat en 46.800 euros, ocorregut tres dies abans a la localitat de Moraira. Tant el vehicle utilitzat com els diners localitzats van ser intervinguts i posats a disposició judicial.

Els detinguts, un home i una dona de 32 i 33 anys de nacionalitat romanesa, han estat posats a disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Dénia, que ha decretat la seua posada en llibertat amb la imposició de mesures cautelars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *