Successos

Detingut a Calp l’integrant d’un grup criminal dedicat al robatori de vehicles d’alta gamma

En l'operació s'han recuperat dos vehicles valorats en més de 120.000 euros

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació KEY CAR, ha detingut dos homes de 49 i 53 anys, un a Calp i l’altre a Lloret de Mar (Girona), als quals se’ls imputen els presumptes delictes de robatori de vehicles, falsedat documental i pertinença a grup criminal.

En l’operació s’han localitzat aparells electrònics avançats per a l’execució dels delictes i s’han recuperat dos vehicles valorats en més de 120.000 euros. Els detinguts han estat posats a disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Dénia.

Fase d’investigació

A mitjans del mes de març, la Guàrdia Civil va detectar el robatori d’una sèrie de vehicles d’alta gamma a la zona de la Marina Alta. Per aquest motiu, l’equip ROCA de la Guàrdia Civil de Calp, recolzat per la secció de vehicles de la Unitat Tècnica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil, va iniciar l’operació “Key car” per esclarir els fets ocorreguts.

Després de conéixer els fets, mitjançant el suport dels serveis realitzats pels agents de les patrulles de la Guàrdia Civil de la Companyia de Calp, es va obtindre informació per a poder centrar la investigació sobre dos sospitosos, esbrinant dades que assenyalaven aquests com a suposats autors dels fets, comprovant a més que sobre ells pesaven antecedents de diversos països europeus per fets similars.

Modus operandi

Els investigadors van descobrir que la sostracció dels vehicles es produïa en aparcaments públics molt concorreguts. Els agents van comprovar que els autors dels fets realitzaven batudes en els aparcaments per localitzar el vehicle d’interés. Una vegada localitzat, els autors o bé esperaven que el conductor abandonara el vehicle o, trobant-se ja buit, mentre un realitzava les operacions d’obertura i sostracció de l’automòbil, la resta vigilava l’entorn per, de manera ràpida i sense alçar sospites, realitzar la sostracció.

Els agents van corroborar que els delinqüents, mitjançant l’ús de dispositius tecnològics avançats, aconseguien manipular el senyal d’obertura i l’alarma del vehicle, procedint a entrar i, fent ús d’un modern hardware, desbloquejar i arrancar l’automòbil, tot això executat en segons.

Després de la sostracció, els investigadors van confirmar que els criminals traslladaven els vehicles a punts estratègics per comprovar que no es trobaven sota cap cerca, i després d’un període de temps realitzaven un clonatge de claus, confeccionaven una documentació falsa i li col·locaven unes plaques de matrícula, fent-los passar per vehicles de cossos diplomàtics i traure’ls d’Espanya per traslladar-los a altres països.

Explotació de l’operació

Fruit de la investigació, el dia 5 de juny els investigadors van iniciar la fase d’explotació, localitzant i detenint els sospitosos, dos homes de 49 i 53 anys, un a la localitat de Calp, i l’altre a la localitat de Lloret de Mar (Girona), on havia fugit.

A més, es va procedir a realitzar el registre del seu domicili a Calp, on es van intervindre 500 euros en efectiu i aparells electrònics amb software per al clonatge de les claus i l’obertura dels vehicles. També es van recuperar dos vehicles sostrets, valorats en més de 60.000 euros cadascun, que han estat retornats als seus legítims propietaris.

Finalment, els detinguts, als quals se’ls imputa 4 delictes de robatori de vehicle, falsedat documental i pertinença a grup criminal, han estat posats a disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Dénia, que ha decretat la seua posada en llibertat amb la imposició de mesures cautelars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *