Successos

Detingut un mediador d’assegurances que va estafar fins a sis persones a Dénia

Va aconseguir més de 4.150 euros amb l'excusa de realitzar assegurances de vehicles i decessos
Comissaria de la Policia Nacional de Dénia / Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut al presumpte autor de sis delictes d’estafa a Dénia, qui, suposadament, aprofitava la seua condició de mediador en una coneguda empresa d’assegurances per guanyar la confiança de les seues víctimes.

El detingut va aconseguir estafar més de 4.150 euros, amb l’excusa de realitzar assegurances de vehicles i de decessos.

Va aconseguir apoderar-se de tots estos diners mitjançant la recepció en metàl·lic, per transferència i Bizum, deixant les seues víctimes sense cobertura d’assegurança. Aquestes últimes, van arribar a circular cert temps sense assegurança amb els seus vehicles.

Els fets es van començar a investigar per part de la Policia Nacional quan una de les víctimes es va presentar a les dependències policials per denunciar una estafa molt particular, el “modus operandi” de la qual era molt similar a altres fets que ja s’estaven investigant.

Quan es van realitzar més diligències, es va poder descobrir que existien més víctimes d’altres localitzacions. Sembla que totes tenien a la mateixa persona com a autor principal, i es va poder arribar a conéixer que este últim estava especialment actiu des de mitjans de l’any passat.

Segons les primeres dades, els denunciants abonaven certa quantitat a l’autor, per concepte d’assegurances, utilitzant mètodes com Bizum, transferències bancàries o pagaments en efectiu.

No obstant això, el suposat estafador no gestionava la contractació de les assegurances, deixant així els clients sense les degudes cobertures obligatòries que es requerixen. Quan l’autor era avisat pels seus suposats “clients” que l’assegurança no estava en vigor, este es mostrava sorprés excusant la situació amb algun tipus d’error o anomalia en la gestió. En algunes ocasions arribava fins i tot a entregar algun resguard que justificava l’assegurança en vigor.

Els agents de la Policia Nacional van recaptar totes les dades necessàries, realitzant un índex de víctimes. Estes van ser escoltades en les seues manifestacions, podent concretar quin era el “modus operandi” concret usat pel delinqüent. També es van realitzar diligències amb la companyia d’assegurances on treballava el detingut, podent arribar a conéixer que feia temps que no realitzava algun tipus de gestió en esta empresa.

Pocs dies després d’haver iniciat la investigació, la Policia Nacional va procedir a la detenció de l’investigat.El detingut, un home espanyol de 47 anys, no només va causar a les víctimes el perjudici econòmic pel preu de la “contractació fraudulenta”, sinó que també les va exposar al risc de circular sense assegurança, assumint la responsabilitat única del titular del vehicle en cas d’accident.

Alguna d’estes persones perjudicades va arribar a conéixer que no tenia assegurança després de ser sancionada administrativament per no tindre assegurança, i una altra ho va descobrir en el moment en què es va disposar a passar la ITV. El presumpte autor va ser posat a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de Guàrdia de Dénia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *