Successos

Detinguts per robar en locals comercials i vivendes de Calp

El jutjat de guàrdia de Dénia ha decretat la seua llibertat amb la imposició de mesures cautelars
Imatge d'arxiu / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació Benak 1, ha detingut a Calp quatre homes d’entre 20 i 24 anys, com a presumptes autors de 8 delictes de robatori amb força, 1 delicte de furt a l’interior de vehicle, 1 delicte d’estafa i un altre de pertinença a organització criminal.

Els detinguts han passat a disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 1 de Dénia.

A finals del mes de març, els agents de l’àrea d’investigació de la Guàrdia Civil de Calp van detectar un nombre elevat de robatoris amb força en diferents locals i establiments de Calp, per la qual cosa van iniciar l’operació Benak 1 per a l’esclariment dels fets.

En una primera fase, els investigadors van recaptar i estudiar la informació obtinguda de les denúncies realitzades per les víctimes, declaracions de testimonis i càmeres de seguretat, esbrinant que es tractava de quatre persones, estrenyent així el cercle als presumptes autors fins a poder determinar les seues identitats.

Una vegada els agents van aconseguir identificar als suposats autors, també van aconseguir determinar la seua manera de procedir, comprovant que les quatre persones identificades formaven un grup criminal els integrants del qual tenien la seua funció específica, com la vigilància o l’obertura de les portes, a l’hora de fer l’entrada en els locals i les vivendes.

Els investigadors també van poder atribuir als presumptes autors un furt a l’interior d’un vehicle, la clau del qual havia sigut sostreta en una de les vivendes, i l’estafa feta en un local mitjançant l’ús d’una targeta de crèdit sostreta en un dels robatoris.

Finalment, en la fase d’explotació, els investigadors van assolir localitzar i detindre als presumptes autors, intervenint durant l’operació ferramentes que usaven per a fer les entrades en locals i domicilis, així com diferents objectes i estris sostrets en els robatoris que van ser retornats als seus legítims propietaris.

Els detinguts, quatre homes d’entre 20 i 24 anys, que comptaven amb antecedents, i als quals se’ls imputen 8 delictes de robatori amb força, 1 delicte de furt a l’interior de vehicle, 1 delicte d’estafa i un altre de pertinença a organització criminal, han sigut posats a disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 1 de Dénia, que ha decretat la seua llibertat amb la imposició de mesures cautelars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *