Eleccions europees 9-J Política

El PSOE guanya a Dénia, Ondara i Pego; mentre que el PP s’imposa a Xàbia, Calp, Benissa i Teulada

Els populars superen als socialistes tant a la vila xabiera com a la ciutat del Penyal, i guanyen terreny a la capital comarcal
Jornada de votació a les Eleccions Europees del 9-J / Tino Calvo

Diversos titulars ens han deixat les eleccions europees del 9-J a la Marina Alta.

El PSOE s’ha alçat amb la victòria en 17 dels 33 municipis de la comarca; mentre que el PP ho ha fet en la resta.

Els socialistes han mantingut feus com Dénia, Ondara, Pego o les quatre Valls; i també han guanyat a Pedreguer i Els Poblets, entre altres.

Mentre que els populars han superat al PSOE en municipis com Xàbia, Calp i El Poble Nou de Benitatxell, i han tornat a ser els més votats a Benissa i Teulada.

Dénia

El PSOE ha sigut el partit més votat en aquestes eleccions al Parlament Europeu, aconseguint 4.998 suports; però ha experimentat un retrocés respecte als comicis de 2019, quan van aconseguir 6.522 vots.

Per la seua banda, el PP li ha guanyat terreny, respecte a les eleccions de 2019, obtenint 4.662 suports, tan sols 336 vots menys que els socialistes; i pujant 17,64 punts respecte a fa cinc anys.

Vox s’ha alçat com a tercera força, per davant de Compromís-Sumar, per tan sols 12 punts.

Xàbia

A Xàbia, el PP li ha guanyat la partida al PSOE, aconseguint el 36,76% de l’electorat que ha acudit a votar, el que s’ha traduït en 2.281 vots; enfront dels 1.817 aconseguits pel Partit Socialista.

També ací, Vox s’ha convertit en la tercera força més votada, per davant de Compromís-Sumar.

Calp

També a Calp el PP ha superat al Partit Socialista, respecte a les eleccions anteriors; obtenint 1.588 vots, enfront dels 1.462 de la segona força.

Es repetix el patró que a Dénia i Xàbia, i Vox és el tercer partit més votat. I irromp, en la quarta posició, ‘Se acabó la fiesta’.

Ondara i Pego

El PSOE manté també la seua hegemonia en els seus feus ondarenc i pegolí.

No obstant això, a Ondara ho fa amb tan sols 30 vots de diferència amb el PP. Compromís-Sumar es queda com a tercera força i Vox, quarta.

A Pego, els socialistes han aconseguit 1.449 vots, enfront dels 1.215 del PP. També ací, Compromís-Sumar ha sigut el tercer partit més votat, seguit de Vox.

Benissa i Teulada

I el PP es manté com a primera força a Benissa i Teulada.

En el primer dels municipis, els populars han obtingut el suport de 1.024 veïns, dels que han anat a votar, enfront dels 951 suports als socialistes. Els seguixen Compromís-Sumar i Vox.

I a Teulada, el PP ha aconseguit 845 vots, enfront dels 508 del PSOE. Ací Vox és la tercera força més votada, amb 244 suports, i Compromís-Sumar, es queda com a quarta.

Foto galeria (Tino Calvo)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *