Política

El PSPV denuncia la paralització de les obres del Pla Edificant a Dénia

Per als socialistes la falta d’inversió de la GVA en educació pública és “una excusa per obrir la porta a l’empresa privada”
De dreta a esquerra: Maria Josep Ripoll, Vicent Grimalt, José Luis Lorenz i José Chulvi / Miriam Pagán

“Menysteniment” i “menyspreu” són algunes de les paraules que han utilitzat responsables polítics del PSPV-PSOE per denunciar la paralització per part del Govern de la Generalitat Valenciana de les infraestructures educatives emmarcades en el Pla Edificant a Dénia.

Els diputats autonòmics socialistes, José Chulvi i José Luis Lorenz, han visitat la capital comarcal per denunciar que “l’educació pública no és una prioritat per a la Generalitat Valenciana”.

CIFP Gent de Mar

Lorenz ha lamentat la paralització de projectes com el futur CIFP (Centre Integrat de Formació Professional) Gent de Mar. Per al diputat socialista és una “autèntica vergonya” que des del govern de Carlos Mazón no es done prioritat a aquest centre, tan necessari per a la ciutat, per formar mà d’obra qualificada de les famílies nàutiques, marítimes i pesqueres.

Respecte a aquest projecte, la regidora de Territori i Qualitat Urbana deniera, Maria Josep Ripoll ha explicat que al març d’aquest any es va rebre notificació de la direcció general de Ports denegant la ubicació, prevista en el port, “perquè no era suficient amb un projecte bàsic per donar l’autorització”.

No obstant això, la regidora ha assegurat que “no renunciem al Gent de Mar” i des de l’executiu local tenen previst un pla B. Altres terrenys a poder cedir en una ubicació propera.

Però, l’alcalde Vicent Grimalt ha instat al Govern Autonòmic que els done alguna garantia que es farà aquest centre.

Sobre aquest projecte, a més, Grimalt ha assenyalat “no entendre” que es prioritze una inversió privada en aquests terrenys davant d’una infraestructura educativa necessària per a la ciutat, preguntant-se si podria tractar-se d’una maniobra per alçar un centre comercial en aquesta zona.

IES Maria Ibars i CEE Raquel Payà

El diputat autonòmic s’ha preguntat els motius pels quals la Conselleria no ha acceptat la modificació de preus per a l’ampliació de l’IES Maria Ibars, i el nou col·legi d’Educació Especial Raquel Payà. Lorenz ha criticat que “no aposten ni per la FP, ni per l’Educació Especial”.

Sobre aquest últim, Grimalt ha manifestat que cada vegada que coincidix amb Mazónnomés em falta agenollar-me” perquè s’aprove el modificat de preu del Raquel Payà.

Xàbia

Per la seua banda, Chulvi ha afegit que a Xàbia, l’equip de govern està seguint “la mateixa estratègia” que el govern de la Generalitat Valenciana de no fer cap infraestructura pública.

I ha indicat que el projecte relacionat amb el CEIP Graüll, que ja estava preparat per a traure a licitació, des de l’executiu local s’ha manifestat que la “parcel·la té desnivell” i cal buscar un altre lloc. Segons Chulvi “això vol dir que no es farà”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *