Sanitat

El SIMAP exigix que es declare Urgències de l’Hospital de Dénia ‘de difícil cobertura’

El Sindicat de Metges d'Assistència Pública denuncia que no s'han pres mesures per a reforçar aquest servei de cara a l'estiu
El conseller de Sanitat Marciano Gómez en la visita l'1 de febrer a l'Hospital de Dénia / Tino Calvo

“La plantilla del Servei d’Urgències hauria de comptar amb 28 metges, però actualment només en queden 14”.

Aquesta és una de les denúncies que fa el SIMAP, Sindicat de Metges d’Assistència Pública, sobre la situació actual de l’Hospital de Dénia.

En un comunicat de premsa, des d’aquest sindicat s’assegura que “la situació actual en el Servei d’Urgències de l’Hospital de Dénia és crítica i s’espera que empitjore amb l’arribada de l’estiu”.

Malgrat aquesta advertència, afegixen que “la Conselleria de Sanitat no ha pres les mesures necessàries per a fer front a aquesta demanda creixent, mostrant un total desconeixement i una falta d’interés preocupant”.

També denuncien que “amb la proximitat de l’estiu, no es coneix encara el Pla de Vacances, ni s’han pres mesures per a reforçar el personal en Urgències i Centres de Salut”. Afirmem que “l’escassetat de metges és evident i, en lloc d’augmentar la plantilla amb la reversió, continua disminuint a causa de les condicions laborals i econòmiques desfavorables heretades de Marina Salut, al que se suma la falta de flexibilitat per part de la Conselleria per a trobar solucions”.

Sense metges en la borsa de treball

El comunicat evidencia, així mateix, que “en l’actualitat, no hi ha metges disponibles en la borsa de treball i els pocs disposats a col·laborar no troben les condicions adequades per a fer-ho”.

Afegixen que “la plantilla del Servei d’Urgències hauria de comptar amb 28 metges, però actualment només en queden 14. Aquesta situació ha empitjorat des de la denúncia del SIMAP (Sindicat de Metges d’Assistència Pública) en 2015 i l’autoritat laboral ja va sancionar Marina Salut en aquell moment”.

Per a aquest sindicat “la falta de previsió sobre com afrontar aquesta crisi és preocupant i podria ser necessari concentrar recursos d’altres centres d’aquesta comarca i fins i tot sol·licitar l’ajuda dels departaments veïns”.

Afegixen com a conseqüència que “els metges d’Urgències estan esgotats i això afecta la qualitat de l’atenció als pacients. El pic de treball esperat entre juliol i agost posarà el servei al límit, augmentant el risc de col·lapse. A més, a conseqüència de la passada epidèmia de COVID, enguany els MIR de Família no finalitzen la seua residència fins al setembre, la qual cosa impedeix comptar amb el seu reforç habitual al juny”.

Ràpida solució

Quan ja han transcorregut cent dies de la reversió, “la Conselleria no ha aconseguit trobar la solució per a fer atractiu aquest panorama ni per a remunerar adequadament els professionals que, procedents d’altres departaments, estarien disposats a reforçar el servei de Dénia”.

Per això, “els metges del Servei d’Urgències demanen comprensió i paciència a la població, comprometent-se a oferir el millor servei possible en aquestes condicions”.

I sol·liciten al conseller Marciano Gómez “una ràpida solució a aquests problemes i exigixen que es declare el Servei d’Urgències com de difícil cobertura, destinant els recursos necessaris per a resoldre aquesta situació crítica que està amenaçant la reversió a la Marina Alta”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *