Societat

Els edificis municipals d’Ondara s’engalanen amb banderes multicolors

Amb motiu del Dia de l'Orgull LGTBIQ+
Bancs de la Plaça Major / Redacció

Els colors de l’arc de Sant Martí brillen amb especial simbologia hui divendres, 28 de juny, als edificis i instal·lacions municipals d’Ondara.

És el cas de l’Ajuntament, la Casa de Cultura, l’Auditori Municipal, l’Espai Jove o el Centre Social. A més, l’emblema multicolor cobreix els bancs de la Plaça Major en una de les intervencions més reivindicatives i visibles de la programació d’Ondara Orgullosa, la iniciativa amb què la regidoria d’Igualtat i de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, encapçalada per Àngels Grimalt, pretén commemorar els drets de la comunitat LGTBIQ+. De fet, ahir mateix s’ultimava un engalanament que la responsable de les regidories organitzadores ha volgut agrair als serveis municipals que ho han fet possible.

I és que, tal com ja avançà Àngels Grimalt en la presentació de les diferents intervencions realitzades, “el col·lectiu LGTBIQ+ és un dels més desfavorits per la nostra societat, dels més perseguits; encara hi ha delictes d’odi, i de fet, a conseqüència dels discursos que s’estan donant per part d’alguns dirigents polítics, s’estan incrementant els delictes d’odi cap aquest col·lectiu; i és per això que creiem que continua sent molt més que necessari que se celebren actes com aquests”. En resum, el gruix d’aquests drets i llibertats oneja des de hui a les seus municipals precisament en el marc del 28 de juny,  Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+ i jornada central dins la programació d’Ondara Orgullosa.

Si res més no, el programa culminarà hui amb el tradicional «Dia de l’Orgull» i els actes que començaran a les 19:30 hores a l’Ajuntament d’Ondara amb la lectura del Manifest del Dia de l’Orgull per part de Ximi Vives, tècnica de Cultura, la qual llegirà el text des del balcó de l’Ajuntament d’Ondara.

A continuació es realitzarà una manifestació “Per la diversitat” des de la Plaça de l’Ajuntament fins l’edifici del Prado, i a les 20 hores començarà, al Prado, la taula rodona central de la jornada. El col·loqui Ser del col·lectiu LGTBIQ a Ondara serà presentat i moderat per l’escriptor i periodista local Jovi Lozano-Seser i comptarà amb el testimoni i les experiències de Zeus Serrano Soler, Aritz Torres Álvarez, Aitana Tous Mur, Auro Giner Ortolà, Roger Lluzar Doménech i Sole Ballester Romans.

Culminat el col·loqui, cap a les 21:30 hores, tindrà lloc també al Prado l’actuació de la Drag Queen Choco d’Honnor i el sopar de cabasset on l’AECC oferirà dolços  i mistela. I per a culminar la celebració, a les 23:30 hores, al mateix emplaçament, es podrà gaudir de la «Festa Orgullosa» amb Xuquer DJ. Paral·lelament, hi haurà taller de dibuixos i manualitats per als més menuts i menudes, Taller Drag, i la llibreria i editorial local “Dilatando Mentes” estarà també present en l’encontre amb llibres de temàtica LGTBIQ+.

En síntesi, una festiva i reivindicativa trobada a la qual la responsable de Cultura i Igualtat, Àngels Grimalt, ha convidat, a més dels membres de la comunitat LGTBIQ+ local, a tot el poble d’Ondara per tal de celebrar la diversitat, la llibertat i els drets humans en una jornada tan assenyalada com històrica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *