Opinió

Esta és la història d’una pacient amb un possible tumor: “El Circuit Ràpid Oncològic no funciona”

Ho ha donat a conéixer a través d'Amunt contra el Càncer
Hospital de Dénia / Tino Calvo

Amunt contra el Càncer ha fet públic el testimoni d’una veïna de la Marina Alta, amb un possible tumor, en el qual es posa en evidència el funcionament del CRO, Circuit Ràpid Oncològic, en l’Hospital de Dénia.

A continuació es reproduïx íntegre l’escrit d’aquesta pacient:

“El meu nom és Ignacia P. Devesa, aquest és el meu testimoni per a demostrar que el CRO en el departament de salut de Dénia, no es complix, a pesar de tindre diversos dies de rectorràgies, vaig aconseguir cita amb el meu metge 20 dies després d’haver-la sol·licitada.

El 4 de gener del 2024 vaig acudir a la meua cita amb el meu metge de família, el qual em sol·licita una colonoscòpia, davant la no resposta a eixa sol·licitud.

El 26 de febrer registre un full de reclamacions en el SAIP, emparant-me en el compliment del CRO de la Conselleria de Sanitat.

El 3 de març em criden per a la prova d’anestèsia, però quina és la meua sorpresa que el 22 de març el gerent de l’Hospital de Dénia, D. José Félix Quintero Moreno, contesta al meu full de reclamació del dia 26 de març en la qual em diu que ja se m’havia realitzat la colonoscòpia???????? Sorpresa per la resposta i en vistes que a mi no m’havien fet cap prova i continuava amb les rectorràgies.

El 30 d’abril registre un altre full de reclamació, emparant-me en el mateix compliment del CRO.

El 14 de maig per fi per fi em citen per a la realització de la colonoscòpia, en la qual em prenen una mostra per a biòpsia, perquè el pòlip que veien podia ser sospitós de no ser benigne. Em van informar que 10 dies després em cridarien per a dir-me el resultat de la biòpsia.

El 27 de maig em criden per a dir-me que tenia cita en la consulta de digestiu, i que el dia 30 em farien un TAC i que el dia 10 de juny a les 21:00 h una RNM, en veure que em demanaven aquestes proves, pregunte què em passava i em van dir per telèfon. ¿Què tenia un tumor?????

El dia 30 de maig quan em fan el TAC, m’avancen la cita de la RNM, al 5 de juny, i quina és la meua sorpresa, que cride per a confirmar la cita del dia 11 de juny de digestiu i em diuen que he desaparegut del sistema, i que he de tornar al meu metge de família perquè em torne a remetre a l’Hospital????

Acudisc l’endemà a l’Hospital, per a confirmar el que m’havien dit per telèfon, i em diuen, que hi ha sol·licitada una cita amb cirurgia i que l’agenda estava tancada fins a juliol?????

Vam anar al SAIP i no van poder dir-me ni avançar-me cap de les cites que m’havien donat per telèfon. La setmana següent, em criden i em donen cita per al 20 de juny amb l’oncòleg??????

Després de tot això, pensen vostés que el CRO funciona en aquest departament de salut?

Ignacia P. Devesa”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *