Cultura

Gata de Gorgos avança les dates de celebració d’Art al Vent 2024

Aquesta XXI edició tindrà lloc del 28 de juny al 21 de juliol
Art al Vent 2021 / Miriam Pagán

La XXI edició d’Art al Vent, a Gata de Gorgos, ve amb novetats. Entre aquestes, l’avançament de les seues dates de celebració.

La mostra d’art tèxtil a l’aire lliure més internacional de l’estat espanyol, com l’ha definida el coordinador de la mateixa Josep Ginestar, arranca divendres 28 de juny fins al 21 de juliol.

Aquest canvi busca evitar la canícula del mes d’agost, així com desestacionalitzar el turisme i mostrar un poble més amable, canvi que sigut ben acollit pel comerç i hostaleria del poble, ha afegit la regidora de Cultura, Àngels Soler.

Soler també ha destacat el gran augment el nombre de teles que enguany serà de 86 teles exposades en els balcons procedents de 21 països diferents, cosa que ha fet que l’exposició torne a ocupar, després de diverses edicions els carrers de la Duquessa d’Almodóvar i plaça Església.

Entre els països participants en aquesta edició trobem Espanya, Regne Unit, Alemanya, Mèxic, Marroc, Argentina, EE.UU, India, Japó, Itàlia, Xina, Ucraïna, Rússia, Suècia, Àustria, Brasil, Uruguai, Holanda, Cuba i Canadà.

També ha volgut agrair l’esforç de tota la gent que fa possible Art al Vent, no sols els participants que treballen en la seua obra sinó també totes les persones que treballen al fet que la mostra siga una realitat a cada any.

Ginestar ha explicat l’auge que està tenint l’art tèxtil en els últims temps, prova d’això és la gran presència que ha tingut en l’exposició Arco d’enguany. No ha descartat que aquest siga un dels motius que ha portat a la recuperació del nombre d’obres presents en Art al Vent 2024.

Per a Ginestar no podem perdre de vista l’origen d’Art al Vent: “la relectura d’una tradició que es manté ferma en el municipi com és penjar cobertors des dels balcons de les cases en els dies de festa”. A més a més, ha destacat que la mostra complix també una utilitat per al municipi, s’ha convertit en una senya d’identitat i porta el nom de Gata arreu del món gràcies als visitants que s’acosten a visitar Art al Vent i compartixen les seues fotos i al mateix temps és un revulsiu per al teixit comercial.

La regidora de Cultura ha parlat sobre la programació cultural complementària que es realitzarà durant Art al Vent i que convida, tant a la gent del poble com als visitants, a eixir al carrer durant les nits d’estiu. Entre les activitats que tindrem, música, documentals, visites guiades… destaca el Concert de l’OMA amb un tenor local, José Monfort que obrirà la programació el diumenge 30 de juny. A més, diumenge 7 de juliol celebrarem un encontre de llata amb les persones del poble i de la comarca que vulguen participar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *