Arqueologia

La Diputació inverteix quasi 500.000 euros per millorar l’accessibilitat als Banys de la Reina

El finançament està destinat a millorar les infraestructures del jaciment per a facilitar l'accés als visitants
Baños de la Reina / Redacció

La Diputació ha anunciat una inversió de gairebé 500.000 euros per a fer més accessible el valuós espai arqueològic dels Banys de la Reina. A partir del pròxim mes de setembre, serà més fàcil i accessible recórrer la història de Calp i descobrir el tresor desenterrat en la zona dels Banys de la Reina, un jaciment arqueològic de l’època romana.

Aquest jaciment inclou les restes d’un palau amb el seu pati, vuit estances i un destacable mosaic circular. La diputada d’Arquitectura, Carmen Sellés, ha destacat com la institució provincial s’ha implicat perquè aquest jaciment siga visitable, ressaltant la importància de conservar i promoure el patrimoni històric de la regió.

La inversió està destinada a millorar les infraestructures del jaciment per a facilitar l’accés als visitants, garantint una experiència més enriquidora i accessible per a tots. Aquesta actuació permetrà no sols la preservació dels Banys de la Reina sinó també la seua posada en valor com a part important del patrimoni cultural de Calp.

Amb aquestes millores, es pretén fomentar el turisme cultural i educatiu, oferint als visitants una finestra oberta a la història romana de la zona. Aquesta iniciativa representa un pas significatiu en la protecció i difusió del llegat històric de Calp.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *