Política

El Síndic de Greuges obri una investigació a l’alcaldessa de Calp per vulnerar el dret a la participació política

La queixa, presentada pel PP, incideix en la negativa de l'alcaldessa a canviar el dia dels plens municipals
Calp / Redacció

El Síndic de Greuges ha obert una investigació sobre la alcaldessa de Calp, Ana Sala, arran d’una queixa presentada pel Partit Popular de Calp. La queixa incideix en que la negativa de l’alcaldessa a canviar el dia dels plens municipals vulnera drets fonamentals de participació política, tal com recull la Constitució Espanyola.

Segons el PP de Calp, la insistència de l’alcaldessa en no modificar la data dels plens ordinàris coarta els drets constitucionals dels regidors, especialment els del seu portaveu i diputat en el Congrés, César Sánchez. El partit ha presentat la queixa al Síndic de Greuges, que ha sigut admesa a tràmit per advertir la possible vulneració del dret fonamental a la participació política, consagrat per l’article 23 de la Constitució.

La queixa admesa subratlla que l’alcaldessa es nega a canviar el dia de celebració dels plens, argumentant que això interferiria amb la seua vida privada, prioritzant així els seus interessos personals sobre el bé general i la salut democràtica. El PP considera que el veritable motiu és perjudicar al portaveu popular, impedint-li assistir als plens municipals per coincidir amb sessions parlamentàries al Congrés.

Aquesta actitud, segons el PP, no només és reprotxable moralment, sinó que va més enllà en coartar deliberadament un dret constitucional. La queixa insisteix que aquesta actitud obstruccionista de l’alcaldessa és de gran gravetat, ja que impedeix que els càrrecs públics exercisquen la seua activitat en condicions d’igualtat i desenvolupen el mandat donat pels electors.

Els socis de govern d’Ana Sala, PSOE i Compromís, són conscients de la gravetat d’aquesta situació, però han consentit que l’alcaldessa trenqués la normalitat de la corporació i censurés una proposta del PP per debatre el canvi de dia dels plens ordinaris en el ple municipal. Aquesta decisió arbitrària de l’alcaldessa no té precedents en la història democràtica de Calp, segons el PP.

Ara, el Síndic de Greuges ha obert una investigació i ha concedit un mes de termini a l’Ajuntament de Calp per presentar un informe detallat sobre els fets que han motivat l’obertura del procediment i sobre la possible afectació del dret invocat.

Des de el PP de Calp consideren que la limitació dels drets constitucionals dels regidors del PP per part de l’alcaldessa transcendeix el capritx i no es pot tractar com una qüestió menor. Per això, han presentat la queixa al Síndic de Greuges i no descarten iniciar altres accions legals per preservar la pluralitat política i garantir un debat en igualtat de condicions i sense vetos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *