D*na Festival confirma la celebració de la seua setena edició. Els dies 28 i 29 de setembre, la ciutat alacantina de Dénia es convertirà de nou en l’epicentre de la cuina mediterrània amb l’arribada d’esta esperada cita gastronòmica.
Organitzat per la Fundació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia i comissariat pel xef tres estrelles Michelin, Quique Dacosta, este popular esdeveniment tornarà a reunir a reconeguts cuiners, productors i restauradors en una cita apta per a tots els públics.
D*na seguirà asomant-se al mar des de la seua privilegiada ubicació en el Passeig de la Marineta Cassiana, però en esta ocasió ho farà amb la mirada posada en el camp, en l’horta i en la seua gent, que enguany es convertiran en protagonistes indiscutibles.
Com explica Quique Dacosta “vivim un moment particularment complex per a la sostenibilitat econòmica i la viabilitat del camp a tots els nivells i esta és la humil manera que té D*na Festival de rendir-li un homenatge al camp i a la seua gent. I ho fem com sabem, des de la cuina”. Així, els participants, tant xefs com restauradors i productors, s’uniran en un tribut culinari als sabors autèntics de la terra, en especial de l’afamada horta d’esta regió mediterrània, celebrant la diversitat i la qualitat dels productes locals.
Amb el ferm propòsit de seguir descobrint nous horitzons culinaris, el festival reunirà un any més a guardonats xefs que, junt amb joves promeses nacionals, acostaran l’alta cuina als visitants allí presents. Per la seua banda, productors i restauradors locals continuaran sent ambaixadors d’excepció de la gastronomia mediterrània a través dels seus llocs de venda i degustació de productes locals disposats al llarg del passeig.
La participació en esta edició de D*na estarà oberta a tots els establiments d’hostaleria de la Marina Alta. Cadascun d’ells podrà participar amb un mínim de dos tapes basades en productes de l’horta i elaborades principalment amb matèria primera representativa de la gastronomia de Dénia i la seua comarca.
També podran formar part d’esta gran festa gastronòmica els productors i artesans que es dediquen a la venda de productes d’alimentació, vins i licors de la Comunitat Valenciana. Tots ells podran formalitzar la seua inscripció, fins al 16 de juliol de 2024, podent descarregar-se les bases del festival en la pàgina web www.dnafestivaldenia.com.
Concebut com un auditori a l’aire lliure on aprendre alhora que descobrir nous sabors i sensacions culinàries, després de sis edicions, D*na Festival s’ha posicionat com un dels esdeveniments gastronòmics més reconeguts en l’àmbit nacional. En constant evolució, el festival continua creixent i ampliant la seua programació i activitats, amb l’objectiu de fer de l’assistència a l’esdeveniment una experiència que servisca de lloc de trobada, de divulgació, de reflexió i de gaudi.
Així, a més de l’oferta variada gastronòmica al llarg del recorregut del festival i de ponències sobre les tendències actuals en el sector acompanyades de showcookings en directe, D*na oferirà una àmplia proposta de tallers per a adults i xiquets de la mà de reconeguts cuiners, en els quals el producte local es convertirà en protagonista indiscutible.