Gastronomia

Ja hi ha dates per a la VII edició de D*na Festival Dénia

Se celebrarà els dies 28 i 29 de setembre, en homenatge al camp i la seua gent
Ambient D*na Festival Dénia 2023 / Tino Calvo

D*na Festival confirma la celebració de la seua setena edició. Els dies 28 i 29 de setembre, la ciutat alacantina de Dénia es convertirà de nou en l’epicentre de la cuina mediterrània amb l’arribada d’esta esperada cita gastronòmica.

Organitzat per la Fundació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia i comissariat pel xef tres estrelles Michelin, Quique Dacosta, este popular esdeveniment tornarà a reunir a reconeguts cuiners, productors i restauradors en una cita apta per a tots els públics.

D*na seguirà asomant-se al mar des de la seua privilegiada ubicació en el Passeig de la Marineta Cassiana, però en esta ocasió ho farà amb la mirada posada en el camp, en l’horta i en la seua gent, que enguany es convertiran en protagonistes indiscutibles.

Com explica Quique Dacosta “vivim un moment particularment complex per a la sostenibilitat econòmica i la viabilitat del camp a tots els nivells i esta és la humil manera que té D*na Festival de rendir-li un homenatge al camp i a la seua gent. I ho fem com sabem, des de la cuina”. Així, els participants, tant xefs com restauradors i productors, s’uniran en un tribut culinari als sabors autèntics de la terra, en especial de l’afamada horta d’esta regió mediterrània, celebrant la diversitat i la qualitat dels productes locals.

Amb el ferm propòsit de seguir descobrint nous horitzons culinaris, el festival reunirà un any més a guardonats xefs que, junt amb joves promeses nacionals, acostaran l’alta cuina als visitants allí presents. Per la seua banda, productors i restauradors locals continuaran sent ambaixadors d’excepció de la gastronomia mediterrània a través dels seus llocs de venda i degustació de productes locals disposats al llarg del passeig.

La participació en esta edició de D*na estarà oberta a tots els establiments d’hostaleria de la Marina Alta. Cadascun d’ells podrà participar amb un mínim de dos tapes basades en productes de l’horta i elaborades principalment amb matèria primera representativa de la gastronomia de Dénia i la seua comarca.

També podran formar part d’esta gran festa gastronòmica els productors i artesans que es dediquen a la venda de productes d’alimentació, vins i licors de la Comunitat Valenciana. Tots ells podran formalitzar la seua inscripció, fins al 16 de juliol de 2024, podent descarregar-se les bases del festival en la pàgina web www.dnafestivaldenia.com.

Concebut com un auditori a l’aire lliure on aprendre alhora que descobrir nous sabors i sensacions culinàries, després de sis edicions, D*na Festival s’ha posicionat com un dels esdeveniments gastronòmics més reconeguts en l’àmbit nacional. En constant evolució, el festival continua creixent i ampliant la seua programació i activitats, amb l’objectiu de fer de l’assistència a l’esdeveniment una experiència que servisca de lloc de trobada, de divulgació, de reflexió i de gaudi.

Així, a més de l’oferta variada gastronòmica al llarg del recorregut del festival i de ponències sobre les tendències actuals en el sector acompanyades de showcookings en directe, D*na oferirà una àmplia proposta de tallers per a adults i xiquets de la mà de reconeguts cuiners, en els quals el producte local es convertirà en protagonista indiscutible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *