Política municipal

Javier Scotto: “Dénia crida a la celebració d’un orgull reivindicatiu i activista”

El PP abandona el ple en el debat de la moció del dia de l’Orgull, per les seues connotacions polítiques
Moment en el qual la bancada del PP abandona el debat plenari / Retransmissió pel canal de YouTube de l'Ajuntament de Dénia

En la prèvia a la celebració, el 28 de juny, del Dia Internacional de l’Orgull, el ple de la corporació municipal de l’Ajuntament de Dénia ha aprovat una moció amb motiu d’aquest dia, no exempta de polèmica.

El PP s’ha absentat en el moment del debat de la moció, perquè no l’equip de govern no ha retirat les connotacions polítiques de la proposta d’aprovació.

La moció ha tirat endavant amb els vots a favor de l’executiu local, l’abstenció de Gent de Dénia i el vot en contra de Vox.

Esmena

El grup municipal popular ha presentat una esmena a la moció presentada per l’equip de govern, PSPV i Compromís, sol·licitant que s’eliminaren les connotacions polítiques dins d’aquesta.

I és que la moció rebutja “la discriminació vertical” del govern de la Generalitat Valenciana, PP i Vox, “enfront del col·lectiu LGTBI+ i el seu teixit associatiu” i enumera fins a 10 acords i mesures “clarament discriminatòries” cap al col·lectiu.

Davant la no retirada, la bancada popular ha abandonat aquest moment de la sessió plenària.

Debat

L’encarregat de defensar la moció ha sigut el regidor d’Igualtat i Diversitat, Javier Scotto, qui ha denunciat la “regressió” i els “passos enrere” d’eixa desena de mesures i acords adoptats pel govern autonòmic, en els drets aconseguits, al llarg dels anys per part del col·lectiu LGTBI+.

Però, a més, entre altres aspectes, l’edil ha criticat que la bandera de l’Orgull siga qualificada de “drap” per part de Vox.

Scotto ha defensat que “a Dénia no té cabuda la segregació de la diversitat sexual” i “Dénia fa una crida a la celebració d’un orgull reivindicatiu i activista, en el qual tots hem de formar part i tenim cabuda”.

En la moció s’acorda, entre altres punts, l’adhesió de la ciutat a la celebració del 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+, exhibir la pancarta de l’arc de Sant Martí en la façana de l’edifici principal, donar suport a tota la comunitat LGTBI+, condemnar la LGTBIfòbia, així com qualsevol mena d’agressió, discriminació o odi, exigir a la GVA l’íntegre respecte del text de l’articulat de la Llei Valenciana d’Igualtat de les Persones LGTBI+.

També l’edil de Compromís, Maria José García ha defensat que “vist com està el panorama, aquestes mocions són molt necessàries”.

García ha assegurat que “encara està molt lluny d’aconseguir-se una igualtat real” i ha lamentat que els avanços aconseguits al llarg dels anys per part del col·lectiu LGTBI+ “estan en perill” des que PP i Vox estan en el govern autonòmic.

Des de Vox, el seu portaveu Félix Redondo ha afirmat que “a Espanya no es discrimina ningú per la seua orientació sexual” i ha afegit que “ens sembla bé que celebren el dia, però no ens demanen que participem i menys que ho financem”.

Davant aquestes paraules, Scotto li ha respost amb diversos casos d’agressions patides per persones LGTBI+ en els últims dies i setmanes. I amb dades; indicant que els delictes d’odi s’han incrementat un 33% en 2023, i els detinguts han augmentat un 40%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *