Entrevistes Medi ambient

Joan Sala: “Aquest estiu ho passarem malament”

Entrevista, a Dénia FM, amb el vicepresident d'ACIF, Agrupació Contra Incendis Forestals de la Marina Alta
Joan Sala, vicepresident de l'ACIF / Alba Alborch

ACIF, Agrupació Contra Incendis Forestals de la Marina Alta, ha previst una jornada de portes obertes, el dissabte 15 de juny, a la seua seu, a l’antic col·legi Sant Vicent Ferrer, a la carretera de Dénia a Xàbia.

Amb aquest motiu ha visitat, el “primer café” de Dénia FM, el vicepresident de l’agrupació, Joan Sala, col·laborador d’aquesta casa.

Amb 28 anys d’experiència en la lluita contra el foc, ACIF busca voluntaris. Per això, aquesta jornada mostrarà a la ciutadania que s’aprope, la flota de vehicles, “majorcita“, EPI, i la resta de material utilitzat en les tasques antiincendis, i es realitzarà un simulacre d’extinció.

L’agrupació participa en la campanya de vigilància contra incendis forestals del Parc Natural del Montgó, des de juny fins a setembre, juntament amb altres entitats, associacions i Ajuntaments.

Sala ha explicat com és una jornada diària de vigilància i guàrdia emmarcada en aquesta campanya.

També sobre la seua participació en les tasques d’extinció d’incendis, ocorreguts tant a la Marina Alta, com en altres comarques veïnes.

Per a aquestes, els voluntaris han de passar una formació “obligatòria” de la Conselleria, fent un curs equivalent al de les brigades forestals.

Estat del bosc

Pel que fa a l’estat dels nostres boscos, Sala ha estat clar, “la vegetació està molt malament”, els pins s’han assecat. I és que, com declara, ha plogut la meitat del que és habitual. Augura que a l’estiu “ho passarem malament”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *