Entrevistes

Mara Bañó: “Totes les productores d’enguany, 20 cellers, tenen nom de dona”

Entrevista, a Dénia FM, sobre la VI Mostra de Vins Singulars i de Poble de Jesús Pobre
Mara Bañó i Vicent Martín / Alba Alborch

La paraula que definiria la VI Mostra de Vins Singulars i de Poble de Jesús Pobre és el de “dona”. I és que “totes les productores d’enguany, els 20 cellers, tenen nom de dona”.

Així ho ha destacat Mara Bañó, de Les Freses, ànima mater d’esta cita amb l’enologia i la viticultura, en l’entrevista del ‘primer café’ a Dénia FM, juntament amb Vicent Martí, del projecte Bancalet, que s’incorpora a esta edició de la Mostra.

Una vintena de cellers procedents de la Comunitat Valenciana, Albacete, Cuenca i Itàlia, que és el país convidat.

Bañó ha assenyalat que la incorporació de la dona en este sector està creixent. Més del 50% de les treballadores en hostaleria i món rural, ha apuntat, són dones, però els seus salaris són “un 28% menys”.

La Mostra és un altaveu per a reivindicar el món rural i les xicotetes produccions; donar a conéixer aquests caldos de xicotetes produccions. Però també, es pretén propiciar la relació entre l’hostaler i el productor. Com indica Bañó “emular el que ocorre en el Mercat del Riurau de Jesús Pobre”, creant aquestes sinergies directes entre productor i hostalers.

D’ací la presència del projecte Bancalet en esta edició, per a donar a conéixer esta marca, este segell identificatiu amb el qual es pretén defendre el territori, el propi, el producte de la Marina Alta; reivindicar el producte local. De fet, Martín ha ressaltat que el vi s’ha convertit en un “producte tractor” amb reconeixement dins i fora de la comarca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *