Urbanisme

Maria Josep Ripoll: “Després de 20 anys de travessia pel desert, és el primer any que tenim un planejament estable”

Primer any de vigència del Pla General Estructural de Dénia

“Estic emocionada”. Així ha començat la regidora de Territori i Qualitat Urbana de l’Ajuntament de Dénia, Maria Josep Ripoll, la seua compareixença pública este dijous 13 de juny, amb motiu del primer any de vigència del Pla General Estructural (PGE).

Un any, ha incidit, d’un pla “fet per la ciutadania i per a la ciutadania”. Ripoll ha ressaltat que “feia 20 anys que no passava”. “És el primer any que tenim un planejament estable, una garantia jurídica”.

La regidora ha destacat que este planejament “afecta la qualitat de vida” de la ciutadania, i ha detallat algunes de les “previsions a futur” d’este planejament, com el desdoblament de la carretera d’entrada a la ciutat, la conversió de la carretera de Les Marines en un bulevard, la possible ubicació per a aixecar una planta dessaladora, així com la protecció del pla, ja que “el 60% del terme municipal és sòl rural protegit”.

Un altre aspecte ressaltat han sigut els nous sectors de creixement, associats a un important percentatge d‘habitatge social.
També indica “projectes rellevants de ciutat”, com la possible dessaladora, l’estació intermodal, zones verdes, o l’accés al port a través d’una Via Parc; o l’ampliació a 13 hectàrees del Bosc de Diana.

La responsable municipal ha afirmat que “este nou model es fa amb una visió política d’esquerres i progressista”. I ha assenyalat diversos exemples, com les zones verdes en zona inundable, deixar de créixer de manera extensiva, contindre el creixement i “oferir un territori enfront d’idees de bomber”.

Seguretat jurídica

Ripoll ha incidit en la participació en la confecció d’este PGE, del qual ha subratllat el fet que atorga “seguretat jurídica per a la construcció”.
En este aspecte, ha indicat que durant l’any passat es van iniciar més de 500 habitatges en construcció, afegint que “sense esta seguretat jurídica serà molt difícil que el sector de la construcció puga continuar treballant”.

Contenciosos

La regidora també ha explicat que s’han presentat 37 contenciosos contra el PGE; dels quals 16 demanen l’anul·lació total.

Ripoll ha assenyalat que li “crida l’atenció que es demane esta anul·lació total” i ha afirmat que són els presentats per “aquells que no volen que tinguem un model de futur i seguretat jurídica”, assenyalant a “els partits polítics en l’oposició, l’associació de promotors i també alguna mercantil”.

Pla Detallat

D’altra banda, ha assegurat que se seguix treballant en el Pla Detallat. Ja està molt avançat a La Xara i Jesús Pobre, i s’està “enfrontant el de Les Marines i el Montgó”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *