Festes

Més de 19.000 persones van participar en la Nit dels Focs de Sant Joan de Xàbia

10 persones ateses per cremades lleus
Un moment de la Nit dels Focs de Sant Joan / Facebook Ajuntament de Xàbia

La Policia Local de Xàbia ha xifrat en més de 19.000 persones les que van participar en la màgica nit de la ‘Nit dels Focs de Sant Joan’, festa declarada d’Interés Turístic Local, que es va desenvolupar amb normalitat i que va acabar amb un gran correfoc que va il·luminar els carrers del Centre Històric.

La Policia va preparar un dispositiu especial format per 16 agents del cos de seguretat local, 16 voluntaris de Protecció Civil, 8 Voluntaris de Balcó al Mar, 5 Guàrdies Civils; 4 ambulàncies amb dotació de personal de la Creu Roja, 1 4×4 amb dotació i farmaciola també de Creu Roja; 2 ambulàncies d’Amics Europeus amb personal sanitari. Així com 3 autobombes de Protecció Civil i una dotació dels Bombers del Consorci Provincial.

Amb tot, els càlculs que han realitzat des de la Policia situen entre 19.000 i 19.550 les persones que van participar en la ‘botà dels focs’ des del Portal del Clot fins al Raval de Baix, on estava la foguera de Trastos Vells. Per la seua part, durant el correfoc la participació va ser d’entre 7.500 i 7.735 persones. Tot i que la xifra es va doblar en arribar a la plaça de la Constitució (al final del Correfoc) amb més de 13.500 persones.

Segons la Policia Local, es van atendre 10 persones amb cremades de caràcter lleu, i altres tres van rebre atenció sanitària per qüestions de caràcter lleu.

Nit dels Focs de Sant Joan

La Nit dels Focs de Sant Joan, festa declarada d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana, és la nit màgica de Xàbia del dia 23. Tots els veïns i veïnes, s’unixen als quintos, presidents, reines i dames per saltar els 7 focs que es posen en diferents punts de la ronda del Centre Històric, amb la seua corona de vidriella i un grapat de faves seques. Estan organitzats per la Comissió de Fogueres i la col·laboració de la Quintà 25 aniversari “Molta festa i poc trellat”.

Cadascun dels focs els encenen els càrrecs del 2024, el primer (al Portal del Clot) el va encendre la reina, Angela Tachó, així fins a arribar al Raval de Baix, on està la foguera de Trastos Vells.

És en aquesta foguera on tots els veïns i veïnes llancen les corones de vidriella, un símbol pel qual es crema tot el mal i es dona pas al bo. En finalitzar la Cremà de la Foguera de Trastos Vells, un gran correfoc va recórrer els carrers del centre històric fins a arribar a la plaça de la Constitució, on la festa va continuar amb una discomòbil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *