Esports

Més d’una vintena d’embarcacions participen en la II Vela Clàssica de Xàbia

Argos, Oriole, Tikehau i Alitan han sigut els vencedors en les seues respectives categories
II Trobada de Vela Clàssica / Redacció

El Club Nàutic de Xàbia tancava la seua II Trobada de Vela Clàssica després d’una exitosa edició en la qual més de 20 embarcacions i 150 regatistes van competir sota les excel·lents condicions que brinda la badia de Xàbia per a la navegació.

Agrupats en quatre categories, vaixells d’Època, Clàssics, Modern Classics i RI Esperit Tradició, la flota competia durant dos jornades pel Trofeu i gaudia d’un ampli programa social en terra.

Mentrestant, per la seua part, el públic i la localitat podien delectar-se amb la bellesa d’aquestes llegendes del mar.

A causa del vent suau, per a la prova costanera del primer dia, es decidia apostar pel recorregut curt al nord de la badia xabiera, doblant el Cap de Sant Antoni cap a Dénia. D’aquesta manera els velers completaren 6,5 milles.

Amb més intensitat es presentava el vent durant la segona jornada on els velers completaren una segona prova dins de la badia xabiera amb recorregut triangular. Un espectacle únic per als ciutadans i visitants que van poder veure, des de diferents punts de la localitat, com navegaven aquests històrics museus flotants.

Classificacions

El lliurament de trofeus posava el fermall final a aquesta segona edició en la qual el Club Nàutic de Xàbia aconseguia consolidar la seua trobada com una regata imprescindible dins del calendari de la classe.

Després de les dos proves completades, en la categoria de Clàssics, velers anteriors a 1949, el gran vencedor va ser l’Argos (NY YC) de l’armadora Bárbara Trilling. En segon lloc, quedava el Guia (RCND) de Susana Ortega i en tercera posició, el local Benguri (CNJ) de Jacobo Miquel.

El pòdium final d’Època, botats entre 1950 i 1975, va estar liderat per l’Oriole (NY) de Juan Carlos Eguiagaray que es proclamava vencedor.

En categoria Modern Classic el veler guanyador va ser el Tikehau (CNJ) d’Alicia de Otegui, al segon esglaó pujava Valentina (Marina València) de J. Alfredo López i en tercera posició quedava Seraphim (CNJ) d’Arturo Miquel.

I, finalment, la classificació dels RI Esperit Tradició va estar protagonitzada per l’Alitan 3 (RCND) de Jose María Pineda que es penjava l’or, l’embarcació Xàbia III (CNJ) de Tomás Maestre es quedava amb la plata i Formidable TAI (RCNV) de Vicent Meseguer, el bronze.

A més, aquesta edició comptava amb dos grans al·licients. D’una banda, la regata ha format part del Circuit Nacional de Vela Clàssica, i d’altra ha sigut reconeguda com a prova pel Circuit CIM, el més important de vela clàssica de la Mediterrània.

Al lliurament de premis va assistir el Director de Costes, Ports i Aeroports Vicente Martínez Mus; l’alcaldessa de Xàbia, Rosa Cardona; el segon Comandant Naval d’Alacant Joaquín García; Carina Gimeno en representació de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana; i el regidor d’Esports de Xàbia, Toni Molina.

El II Trobada de Vela Clàssica de Xàbia ha comptat amb el patrocini d’Engel & Völkers, Blackcape, Navega Mediterrani, Xàbia Esports, JP Home & Design, Epifanes Sverige, Maho 0,0, Gipsy 1927, Nomad Hospitality, Toscal Garden, Ports Generalitat Valenciana, Real Federación Española de Vela i Federació de Vela de la Comunitat Valenciana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *