Turisme

Nuria Montes destaca l’aposta del Consell per potenciar el turisme esportiu a la Comunitat Valenciana

La consellera ha inaugurat la jornada ‘Mitjans de Comunicació i Turisme Esportiu’ al Parador de Xàbia
Consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes / Generalitat Valenciana

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha destacat la “ferma aposta del Consell” per impulsar el turisme esportiu a la Comunitat Valenciana.

A més, ha remarcat que “es tracta d’un producte turístic de gran rendibilitat per als destins, ja que ens ajuda a diversificar l’oferta i la demanda i contribuïx a desestacionalitzar”. De fet, ha explicat que “des de 2020 a 2022, el turisme esportiu es va incrementar en un 105 %, i el nombre de turistes que ens visiten anualment motivats per aquest producte no ha deixat de créixer, situant-se en 2023 en gairebé 400.000 turistes”.

També s’ha referit a la despesa mitjana diària dels turistes amb motivacions esportives, xifrada en 97,7 euros en el cas dels nacionals i de 167,5 per a la demanda estrangera, la qual estada també és superior. “Per això, un dels nostres objectius ha de ser atraure una major demanda internacional, apostant per acollir competicions i equips esportius estrangers que puguen aprofitar les nostres excel·lents instal·lacions esportives”, ha subratllat.

La consellera ha fet aquestes declaracions aquest dimecres en la inauguració de la jornada ‘Mitjans de Comunicació i Turisme Esportiu. Com la Marina Alta es convertix en notícia a través de l’esport’.

Durant l’obertura, Nuria Montes ha explicat que el turisme esportiu és “un producte cada vegada més demandat i en el qual la Comunitat Valenciana ha sabut posicionar-se amb proves de gran nivell”, i ha recordat que “tenim unes condicions immillorables per al desenvolupament d’aquest producte”, com un clima favorable per a la pràctica de l’esport, un ampli ventall d’instal·lacions, oferta d’allotjament adaptada a les seues necessitats i una magnífica connectivitat.

D’altra banda, la titular de Turisme també ha recalcat que “tenim la gran sort de ser ja referents per la celebració de grans esdeveniments esportius que ens han ajudat a situar la Comunitat Valenciana en el mapa com a destí esportiu”, i ha reiterat el suport de la Generalitat “en l’organització i promoció d’aquests esdeveniments, ja que som conscients de la importància d’aquest sector”.

Impacte del turisme esportiu a la Marina Alta

La jornada ‘Mitjans de Comunicació i Turisme Esportiu’ ha constat de quatre ponències on s’analitzen diferents proves esportives que se celebren a la Marina Alta i s’observa com s’ha consolidat la comarca com a destí per a l’entrenament de l’elit del ciclisme.

La primera de les ponències ha estudiat les claus de l’èxit mediàtic internacional de la Marató València Trinidad Alfonso Zurich. Aquesta primera exposició l’ha realitzada Juan Botella, gerent de la S.D. Correcaminos, que organitza cada any la competició, i Álex Heras, director de Comunicació de València Ciutat del Running.

Després d’aquesta primera ponència, en la jornada s’ha parlat de les proves esportives que estan en constant creixement o que també destaquen per la seua singularitat. En concret, s’han analitzat les ‘Granadella Trail de Xàbia’, organitzada pel Club Esportiu Llebeig, i el ‘Triatló Teulada-Moraira’, que fa una setmana celebrava una primera edició d’èxit.

En la tercera ponència s’ha analitzat com la Marina Alta s’ha consolidat com a destí d’entrenament de l’elit del ciclisme i per a això, es comptarà amb la intervenció d’Ángel Casero, exciclista professional, campió de la Volta a Espanya 2002 i director de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana; Aritz Arberas, director esportiu i preparador físic del LidlTrek, i Alejandro García, director del Parador de Xàbia, on es desenvoluparà aquesta jornada.

Finalment, la jornada s’ha tancat amb una ponència que ha abordat l‘esport popular com a nexe d’unió d’una comunitat, a càrrec del president del Circuit a Peu Marina Alta, Juan Zaragozí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *