Política

Obres, neteja viària, mobilitat i falta d’aparcaments centren el debat de l’estat de Dénia

L’oposició denuncia "l'any perdut” i el govern trau pit de la transformació de la ciutat
Obres de l'antic solar de l'ambulatori de Dénia / Miriam Pagán

Obres, neteja viària, aparcaments, mobilitat, comerç o la plaga de senglars han sigut alguns dels temes que han centrat el ple en l’Ajuntament de Dénia, de debat de l’estat del municipi.

Des dels grups de l’oposició (Gent de Dénia, Vox i PP) s’ha posat el focus en diferents apartats per a denunciar que “Dénia no funciona” o que l’equip de govern porta “un any perdut”.

Obres

Una de les crítiques coincidents entre l’oposició, la mala gestió en les obres públiques. Entre els exemples, les de conversió en un jardí públic el solar de l’antic ambulatori del carrer Marqués de Campo, les del nou aulari del CEIP Pou de la Muntanya o les de la Glorieta.

Sobre aquesta última, Mario Vidal (GD), Félix Redondo (Vox) i Carlos Arbona (PP) han qüestionat que estigueren finalitzades i recepcionades.

Al respecte, l’edil de Territori, Maria Josep Ripoll afirma que estan finalitzades a falta d’uns “xicotets detalls” i ha anunciat un procediment sancionador a l’empresa si no ho soluciona. Si no, l’Ajuntament, les rematarà. Ripoll indica que la font ja està adjudicada i en breu s’instal·larà.

Neteja viària

Una altra denúncia recurrent ha sigut la falta de neteja viària, falta de contenidors, males olors i fem acumulat al voltant dels contenidors, la no sol·licitud de la ciutadania de les targetes per als contenidors de residus orgànics, els 150 contenidors apilats en el magatzem o crítiques a l’horari en què passen els camions de recollida de fem, com a les 15 hores, pel carrer La Mar.

Des de l’executiu local es reconeix que cal millorar, i els problemes en la implantació del servei, però Ripoll ha recordat que s’ha penalitzat a l’empresa i es van a realitzar dues auditories per a supervisar el treball.

Transport urbà i aparcament

També les deficiències en el servei de transport urbà han centrat part de les crítiques de l’oposició, i els anys de tramitació per a l’adjudicació d’aquest servei. El govern local explica que “està a punt de licitar-se” i que ja s’ha adjudicat el reforç de transport públic per a aquest estiu.

A això se sumen les crítiques per la mobilitat, el caos circulatori per certes vies del municipi o els aparcaments.

Comerç local

En matèria econòmica, des de l’oposició també s’ha posat el focus en el declivi del comerç local, encara que en alguna bancada es reconeix les iniciatives de revitalització que s’estan duent a terme, i que han sigut assenyalades pel govern socialista-nacionalista.

També s’ha associat el tancament de comerços a la peatonalització de carrers, i s’ha denunciat que “s’ha deixat morir el Mercat Municipal”.

Senglars

Un tema que feia temps que no es tractava en els plens de l’Ajuntament, el de la plaga de senglars, sí que ho ha fet en aquest debat de l’estat del municipi. Des de Gent de Dénia, una de les formacions més insistents en aquesta problemàtica, es lamenta que es porten dos o tres anys sense trobar una solució definitiva.

Pla Edificant

Per la seua banda, la portaveu municipal del PP, Pepa Font ha aprofitat per a respondre a les denúncies del PSPV de paralització de les obres del Pla Edificant a Dénia, per part de la GVA, tals com el Gent de Mar, l’ampliació del Maria Ibars i el nou Raquel Payà.

Font ha retret a l’equip de govern de retards a l’hora de remetre la documentació del CEE Raquel Payà, que ha provocat “un retard que ha produït un sobrecost de més de 2 milions d’euros en el projecte”. Sobre el CIFP Gent de Mar, també ha indicat que no s’ha entregat la documentació requerida per la Generalitat i s’ha tancat l’expedient perquè no el govern dianense “no ha complit les seues obligacions”. Així mateix, assegura que sí que volen un Gent de Mar però no al port, sinó en una altra ubicació.

Sobre el Raquel Payà s’explica que els retards en la redacció del CEE Raquel Payà es van deure al fet que es va donar participació a la directiva i professorat del centre per a configurar el centre. I en retardar-se la redacció, “els preus havien canviat”.

Equip de govern

Des de l’equip de govern, PSPV-Compromís, s’ha defensat la bona gestió dels recursos públics, la transformació experimentada per la ciutat en els últims anys, la transparència i la participació ciutadana, l’any de vigència del Pla General Estructural i tindre “un full de ruta”.

Tant l’alcalde, Vicent Grimalt com el vicealcalde Rafa Carrió han criticat la “deslleialtat institucional” de l’oposició (en referència principalment al PP), la falta de resposta de la portaveu popular i comissionada del port, Pepa Font en els temes relacionats amb el recinte portuari.

Entre govern i Vox s’han tirat les culpes d’haver portat la crispació política als plens municipals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *