Mar i Platges

Les obres de Port Blanc de Calp permeten ampliar la platja en 700 m² d’extensió

La regeneració s'ha pogut realitzar amb la recol·locació de l'arena dipositada de forma natural per onatge
IA Port Blanc / Aj. Calp

Avancen a bon ritme les obres de condicionament del port esportiu de Port Blanc de Calp. L’empresa adjudicatària de la concessió per a la construcció i explotació d’aquesta zona d’amarres, Marina PortBlanc, ha finalitzat els treballs de regeneració de la platja, gràcies als quals aquest petit tram de costa ha guanyat set metres de longitud, uns 700 metres quadrats d’extensió.

La regeneració de la platja s’ha pogut realitzar amb la recol·locació de l’arena dipositada de forma natural per onatge en el canal d’entrada del port. En total s’han utilitzat 2.500 metres cúbics d’arena després d’analitzar les seues característiques i comprovar que eren òptimes per a la seua reutilització i després de l’obtenció de les autoritzacions pertinents de Costes i de l’Ajuntament de Calp. Aquests treballs s’han realitzat mitjançant bombament de les arenes del fons, les quals s’han dipositat posteriorment junt a la platja en zona seca i a continuació s’ha procedit al seu estés.

Aquesta ha sigut una de les principals actuacions realitzades per l’empresa que va començar els treballs el passat mes de setembre. En aquest temps s’han realitzat totes les obres marítimes previstes, entre elles, el dragatge de la dàrsena interior, uns treballs de gran complexitat, que s’executaren en sec i que obligaren a realitzar una presa en la bocana per a evitar que entrara aigua del mar al mateix temps que s’utilitzaren bombes d’aspiració les 24 hores.

Una altra de les actuacions marítimes destacades ha sigut el reforç del dic d’escullera, amb la col·locació d’unes 20.000 tones de pedres de grans dimensions (d’entre 5 i 6 tones cadascuna), ja que era una zona molt desprotegida i en els temporals –com va succeir en el Gloria– l’onatge sobrepassava el dic. En la mateixa línia de reforçar la seguretat i protecció de la infraestructura de Port Blanc, està previst que s’instal·le una comporta en la bocana del port que permetrà reduir l’elevada agitació interna de les aigües de la dàrsena. Aquesta comporta metàl·lica permetrà el pas de l’aigua però trencarà l’energia de l’onatge i reduirà l’agitació interior tan perjudicial per a les instal·lacions i els vaixells amarrats. D’aquesta manera es garantirà la seua seguretat i de fet es tancarà la comporta quan es produïsquen forts temporals.

D’altra banda, l’empresa ha instal·lat ja els pantalans flotants i ha construït els molls perimetrals de formigó, a més de dur a terme l’estabilització dels vessants d’aquest enclavament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *