Entrevistes

Pablo Valero: “La soledat no desitjada és silenciosa”

Entrevista, en Dénia FM, sobre el protocol d'acompanyament a persones majors signat entre l'Ajuntament i Creu Roja Dénia
D'esquerra a dreta: Pablo Valero, Enrique Martínez i Marta Gascó / Alba Alborch

La soledat no desitjada és un fenomen que afecta de manera significativa les persones majors, convertint-se en un problema de salut pública d’importància en unes societats cada vegada més envellides.

Esta no sols afecta el benestar emocional i psicològic dels majors, sinó que també està associada a riscos per a la salut pública.

Dénia, com a ‘Ciutat Amigable amb els Majors’, s’ha proposat combatre esta situació. Per a això, la regidoria del Major de l’Ajuntament i Creu Roja han signat un protocol d’Acompanyament a persones majors contra esta soledat no desitjada.

Per a conéixer més sobre este tema, han visitat el “primer café” de Dénia FM, la regidora del Major, Marta Gascó; el president de l’assemblea local de Creu Roja, Enrique Martínez; i el director tècnic de Creu Roja, Pablo Valero.

Els tres han repassat possibles situacions, a excepció de casos extrems. És el cas de persones en situació de viduïtat, estrangers jubilats que s’han retirat a viure a un altre país, persones amb els familiars lluny…

Entre estes tasques d’acompanyament social figuren des de “prendre un café” amb eixa persona, o “fer una passejada”, fins a fer gestions bancàries, tràmits administratius, cites mèdiques, realitzar tallers o activitats lúdiques en períodes festius.

També han explicat el funcionament d’este servei, l’objectiu del qual és que “eixa persona no se senta sola, i tinga una xarxa de voluntaris de Creu Roja al seu voltant”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *