Entrevistes Primer Café

Pepa Font: “No hi ha més que eixir al carrer i veure un servei de fem insuportable”

Entrevista, a Dénia FM, amb la líder del PP i Comissionada del port denier
Pepa Font, líder del PP a Dénia i comissionada del port / Alba Alborch

“La política ara està calenta”. Amb aquestes paraules ha començat la líder del PP i de l’oposició a l’Ajuntament de Dénia, Pepa Font, l’entrevista mantinguda en el ‘primer café’ de Dénia FM.

En el seu balanç del primer any d’esta legislatura 2023-27, Font ha utilitzat l’eslògan que la bancada popular va usar durant l’últim ple del debat de l’estat del municipi, “Dénia no funciona”.

Neteja viària

Sobre este tema, la líder popular ha sigut clara “no hi ha més que eixir al carrer i veure un servei de fem insuportable” i ho atribuïx al “mal disseny del contracte”. Així mateix, Font no tira totes les culpes a l’empresa concessionària de la gestió, “mai ha donat un servei tan roín”, afegint “molt tindrà a veure l’Ajuntament en la planificació del contracte”.

Obres

El transport i els aparcaments han sigut altres dels temes criticats, a més de les obres “que es fan infinites”, posant com a exemple les del solar de l’antic ambulatori del carrer Marqués de Campo.

Al seu judici, no hi ha una planificació adequada. I centra les seues denúncies en el “departament d’Urbanisme que no està funcionant; segur que per la direcció política”. Ha parlat de la “desafecció i fugida d’inversors perquè la seguretat jurídica és molt baixa”.

Pla Edificant

Respecte al nou CEE Raquel Payà, recorda que va ser el juny de 2020 quan l’Ajuntament va signar la delegació d’obres per al futur centre, i s’ha “retardat incomprensiblement per assumptes diversos del departament d’Obres”.

Enfront del sobrecost de més de 2 milions d’euros del modificat del projecte, Font explica que des de Conselleria es proposa a l’Ajuntament si vol iniciar les obres i incorporar els diners al llarg del procés, ja que “no es té”.

Quant al CIFP Gent de Mar, la popular manifesta que Ports ha denegat el seu permís en el recinte portuari “per falta de presentar papers” que “ja havien sigut requerits l’any 2022”, quan este departament estava dirigit pel PSPV-PSOE.

Mà tendida

Per a buscar solució a estes situacions, Font té la mà a l’equip de govern, PSPV-Compromís.

I davant les acusacions de l’executiu denier per la seua “deslleialtat institucional” al reunir-se amb consellers i altres representants autonòmics, lamenta que no se li ha convocat “ni una sola vegada” per a compartir els problemes i intentar buscar solucions conjuntes i anar junts a les Conselleries.

Comissionada del port

Font ha corroborat el seu compromís que abans de fi d’any, estiga resolt el tema del conveni entre l’Ajuntament i Conselleria sobre les funcions de cada Administració en el port, i la cessió de l’edifici que acull el Museu del Mar. Però també recorda que Vicent Grimalt fa nou anys que està al capdavant de l’alcaldia, i huit d’ells ha governat el Botànic en la Generalitat Valenciana, i no s’ha resolt la qüestió durant aquest temps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *