Festes

Moros i Cristians de Xàbia 2024: la programació

Del 13 al 21 de juliol el municipi es tornarà a plenar de tradició i música festera
Presentació Moros i Cristians Xàbia / Aj. Xàbia

Un any més Xàbia es vesteix de gal·la per a celebrar els Moros i Cristians. En aquesta ocasió les festes es duran a terme del 13 al 21 de juliol. Des de desfilades espectaculars fins a concerts, ofrenes florals i activitats per als més menuts, cada dia serà una oportunitat per a gaudir i participar en una de les tradicions més arrelades de la nostra comunitat.

El programa

Dissabte, 13 de juliol
– 08:00 hores. Obertura i muntatge de Casals Festers.
– 19:45 hores. Cercavila pels carrers de Duanes per a recollir, en les Kábilas i Quartells, els representants de les Filades que participen en la Presentació. En arribar a l’avinguda dels Furs, disparada del coet anunciador i encesa oficial de les llums.
– 20:30 hores. Vi d’honor oferit per la Filada Capitana BAHARIS al carrer Manuel Bordes Valls.
– 21:30 hores. Presentació de les festes de Moros i Cristians 2024 a l’avinguda Lepanto amb l’assistència d’autoritats municipals i festeres, actuant com a pregoner Don Enrique Bas Espinós. En finalitzar, gran actuació de l’Orquestra Gravity fins a les 04:00 h amb servei de barra a preus populars.

Diumenge, 14 de juliol
– 12:00 hores. Xaranga i passacarrer a càrrec de la Filà Schaitans recorrent els carrers de Duanes del Mar per a celebrar el seu 25 aniversari.
– 20:30 hores. XIX Concert de Música Festera a l’avinguda Lepanto oferit per la Banda Simfònica de la Unió Musical Casinense i el Centre Artístic Musical de Xàbia (Programa a part).

Dilluns, 15 de juliol
– 21:00 hores. Visita a la Platja de l’Arenal. Entraeta pel Passeig del Tennista David Ferrer. En finalitzar l’acte, disparada d’un ramell pirotècnic i refrigeri per a tots els membres de les Filaes participants, cortesia del restaurant La Fontana, Posidonia i Náutica Canal de la Fontana.

Dimarts, 16 de juliol
– 20:00 hores. Visita al Centre Històric recorrent els carrers Príncep d’Astúries, Placeta del Convent, Verge de la Mercè, El Foguerer i finalitzant al carrer del Ravalet (Sant Jaume) on es realitzarà una ofrena de flors a la fornícula del nostre patró Sant Jaume. A continuació, ramell pirotècnic.

Dimecres, 17 de juliol
– 20:15 hores. Ofrena de Flors a Sant Jaume. Començarà a l’Arcada Pius X i recorrerà els carrers Crist del Mar, Andrés Lambert, avinguda Jaume I, Plaça President Adolfo Suárez i Caleta, finalitzant a la Parròquia Nostra Senyora de Loreto. En aquest mateix acte, es farà una donació d’aliments per part de les Filaes i la Junta Central de Festes a Càritas.
– 22:30 hores. Concurs de Paelles entre Filaes a l’avinguda Jaume I. Els ingredients seran cortesia del Supermercat Suma. L’acte estarà amenitzat per xarangues i hi haurà premi per a les tres millors paelles.
– 01:00 h. Entradeta informal dels dos bàndols Moro i Cristià recorrent Duanes de la Mar i amenitzada amb xarangues. A continuació, recorreran els diferents Quartells i Kábilas junt amb els membres de les Filaes i el públic en general.

Dijous, 18 de juliol
– 12:00 hores. Xaranga a càrrec de la Filà Almoriscos i Filà Contrabandistes recorrent els carrers de Duanes de la Mar.
– 21:00 hores. Concentració a la Platja de La Grava del bàndol Cristià a l’espera del Desembarcament del bàndol Moro.
– 21:30 hores. Desembarcament del bàndol Moro. Recreació de l’arribada de les tropes musulmanes amb disparada d’arcabusseria. Actuació dels especialistes de LEGEND i amb la col·laboració de l’Associació de Barques Tradicionals de Xàbia.
– 22:00 hores. Ambaixada Mora i Rendició del Castell al Passeig Jaume I. En finalitzar, entradeta dels dos bàndols per Jaume I.
– 20:00 hores. Nit de xarangues a càrrec de la Junta de Festes de Moros i Cristians recorrent els diferents Quartells i Kábilas junt amb els membres de les Filaes i el públic en general.

Divendres, 19 de juliol
– 12:00 hores. Xaranga a càrrec de la Filà Almoradins recorrent els carrers de Duanes de la Mar.
– 17:00 hores. XXIV Trofeu Pepe Prats de Pilota Valenciana entre les diverses Filaes que es disputarà al carrer Verge de Loreto.
– 21:00 hores. Batalla amb arcabuceria entre el bàndol Moro i Cristià a la Platja de la Grava.
– 21:30 hores. Ambaixada i Reconquesta del Castell per part del bàndol Cristià al Passeig Jaume I. Amb l’actuació dels especialistes LEGEND.
– 00:30 hores. Discomòbil a càrrec de la Filà BAHARIS, amb l’actuació de Bit Sound, al carrer Manuel Bordes Valls.

Dissabte, 20 de juliol
– 10:00 hores. Aquajocs infantils al Passeig Jaume I.
– 10:30 hores. Repartiment de gelats i batuts oferits per les Abanderades Mora i Cristiana al Passeig Jaume I.
– 11:45 hores. Passacarrer a càrrec de la Filà Capitana BAHARIS, càrrecs festers i Junta de Festes de Moros i Cristians, visitant les diferents Kábilas i Quartells.
– 18:45 hores. Entrada de Bandes de Música recorrent l’avinguda Jaume I.
– 19:30 hores. Desfilada de Gala amb la participació de totes les Filaes encapçalades per les seues respectives Abanderades Mora i Cristiana. Obrirà el bàndol Moro el Boato de la Filà Schaitans amb motiu del seu 25 Aniversari i tancarà la desfilada la Filà Capitana BAHARIS.
– 23:30 hores. Macro discomòbil SARAO PARTY MORA I CRISTIANA amb els DJ’s La Gavi, Pablo Alemany, Criss Moreno i l’animació de MANOS DE FUEGO al Passeig Pintor Joaquín Sorolla fins a les 04:00 h. Hi haurà servei de barra a preus populars.

Diumenge, 21 de juliol
– 09:30 hores. Diana Contrabandista per a celebrar el seu 25 aniversari. Recorregut: carrer Pius X, Plaça Adolfo Suárez, avinguda Jaume I i carrer Sevilla. Al finalitzar, esmorzars festers amenitzats amb xaranga.
– 11:15 hores. Concentració a la Kábila de la Filà Capitana BAHARIS per a realitzar un passacarrer pels carrers de Duanes acompanyant els càrrecs festers fins al temple parroquial.
12:00 hores. Celebració de la missa solemne en honor a Sant Jaume i en memòria dels nostres difunts.
13:00 hores. Xaranga a càrrec de la Filà Trabuquers i la Filà Contrabandistes pels carrers de Duanes de la Mar.
18:00 hores. Entrada de Bandes de Música. A continuació, al Passeig Jaume I, Trobada de Bandes de Música interpretant totes elles el Pasdoble XÀBIA i dirigides per Gonzalo de la Guía, director del Centre Artístic de Xàbia.
19:00 hores. Desfilada de Gala dels bàndols Moro i Cristià tancant el boato de la Filà Capitana BAHARIS. Al finalitzar es dispararà una mascletà nocturna des de la Platja de la Grava.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *