Platges

La Generalitat Valenciana prohibeix la recollida de restes de posidònia a diverses platges de Dénia

L'Ajuntament haurà de sol·licitar una autorització al Servei Territorial per poder retirar les restes de posidònia de les seues platges
Posidònia / Redacció

La Generalitat Valenciana prohibeix la recollida de restes de posidònia a les platges de Les Rotes, Raset, el principi de Les Marines, Molins i Deveses. Aquest manual de bones pràctiques estableix com i quan es poden retirar els restes d’aquesta planta aquàtica que s’acumulen a les platges. El regidor de Platges, Pepe Doménech, i l’alcalde i regidor de Turisme, Vicent Grimalt, han informat avui sobre com afecta aquesta normativa a la neteja de les algues a les platges de Dénia, subratllant que “pràcticament complim ja amb tot el que diu el manual”.

Segons el Catàleg de platges establert pel Consell, a Dénia es classifiquen les platges en quatre tipus: urbanes, urbanes amb restriccions, naturals de protecció especial i naturals protegides. Aquesta classificació determina l’època de retirada de les restes de posidònia.

A les platges urbanes, la retirada es pot realitzar entre el 15 de març i el 31 d’octubre. En les platges naturals, tot i que com a norma general no es permet la retirada, el manual contempla algunes situacions excepcionals en les quals es podria realitzar la neteja només en el període comprés entre l’1 de maig i el 30 de setembre.

En concret, a Dénia, es pot retirar la posidònia de les platges considerades urbanes comunes (Marineta Cassiana i Almadrava, des del riu Girona fins al restaurant El Tresmall) i de les classificades com a “urbanes amb restriccions” (Bovetes i Marines, des de Punta Molins fins a Bassetes, i Almadrava des del restaurant Tresmall fins al carrer Riu Grande) en el període comprés entre el 15 de març i el 31 d’octubre. En les platges naturals, com a norma general, no es podrà dur a terme la retirada. A Dénia, aquesta mesura afecta les platges de Les Rotes, el Raset, Marines (des d’Albaranas fins a Blay Beach/Bassetes), Molins i Deveses.

Excepcionalment, en les platges naturals protegides que corresponguen a trams de petites dimensions (cales de menys de 200 metres de longitud o platges de semblant longitud de naturalesa artificial entre espigons i amb gran afluència turística), es podrà autoritzar la retirada entre l’1 de maig i el 30 de setembre, estant prohibida la resta de l’any.

L’Ajuntament de Dénia haurà de sol·licitar una autorització al Servei Territorial per poder retirar les restes de posidònia de les seues platges; un permís que tindrà una vigència màxima de 4 anys. El manual estableix que només es podran retirar els arriben compostos, almenys en un 50 %, de restes de posidònia, exceptuant els que tinguen un gruix mitjà menor de 5 centímetres i s’estenguen en una franja de mitjana d’1 metre d’ample.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *