Successos

Rescat d’una senderista en el Barranc de l’Infern

Este matí, el Consorci Provincial de Bombers d’Alacant ha realitzat una operació de rescat al Barranc del Infern, ubicat a la Vall de Laguar, després de rebre un avís a les 10:10 hores. La intervenció ha finalitzat a les 13:05 hores.

L’incident ha involucrat a una jove senderista de 28 anys, qui en ascendir per les grapes de la Cova Santa ha patit una caiguda des d’una altura aproximada de quatre metres. La caiguda li ha provocat un traumatisme cranioencefàlic amb pèrdua de consciència, el que ha activat immediatament el servei de rescat.

L’helicòpter de rescat Alpha 1, pertanyent al GER (Grup de Rescat de Muntanya), ha deixat als rescatadors en un punt aigües avall del lloc de l’accident.

A la seua arribada, la víctima havia recuperat la consciència. Els sanitaris del servei de rescat li han proporcionat la primera atenció mèdica, administrant-li medicació i utilitzant un collarí i cinturó pèlvic per estabilitzar-la. Posteriorment, ha estat transportada en llitera durant uns 20 minuts fins a un lloc de recollida adequat.

Durant el rescat, s’ha comptat amb la col·laboració d’un senderista i el company de la víctima, que han ajudat en les tasques d’emergència. Finalment, la senderista ha estat transferida a un SAMU (Servei d’Atenció Mèdica Urgent) al parc de Dénia per rebre atenció mèdica addicional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *