Turisme

La Marina Alta es uns dels destins preferits pels viatgers segons el ‘Bono Viaje 2024’

Aquesta edició tanca el seu primer període amb prop de 98.000 pernoctacions, un 20 % més que en 2023
Fotografia premiada Turisme Dénia / Aj. Dénia

La Marina Alta està vivint un moment d’auge del turisme gràcies, entre altres motius, al programa Bono Viaje 2024, que ha mobilitzat més de 3,2 milions d’euros en el seu primer mes i ha registrat més de 205.000 sol·licituds, segons ha informat la Generalitat en un comunicat. La comarca, amb municipis com Dénia, Calp i Altea, s’ha destacat com un dels destins preferits pels viatgers.

Al gener, s’han registrat un total de 5.336 reserves per a viatjar en el primer semestre de l’any, del 16 de gener al 3 de juny (excloent Setmana Santa), mantenint un ritme similar al de l’any anterior, segons ha apuntat la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes.

Els destins de la Marina Alta, entre els quals destaquen Calp, Dénia i Altea, han estat entre els més demandats. L’import mitjà per reserva ascendeix a 605,78 euros, la qual cosa ha permès mobilitzar, només durant el primer mes de l’any, un total de 3.232.447 euros en el sector turístic de la Comunitat Valenciana per a viatges concentrats en temporada baixa. La previsió és mobilitzar més de 25 milions d’euros en el sector al llarg de tot l’any 2024.

Per a Nuria Montes, “aquest ritme de reserves, molt similar al de l’edició anterior, referma, una vegada més, el Bono Viaje com una mesura per desestacionalitzar i fomentar l’ocupació turística en la Comunitat Valenciana“. En aquesta línia, la consellera ha explicat que el Bono Viaje té un efecte “expansiu” en altres àrees de l’economia, “com el comerç o el transport, per la qual cosa el seu efecte indirecte va molt més enllà del turisme” i ha afirmat que el seu benefici “es podrà multiplicar per tres o per quatre”.

Segons ha avançat la titular de Turisme, “en el programa de 2024 s’han inscrit ja prop de 53.000 usuaris i hem distribuït 15.000 bons, xifra que cada setmana s’incrementa amb nous enviaments”.

Nuria Montes ha destacat “la bona acollida d’aquesta edició” i ha reiterat que el ritme de peticions d’enguany “està sent molt elevat“, passant de les més de 120.000 sol·licituds de cita prèvia registrades durant les primeres hores de l’inici del programa a les 205.892 actuals.

Aquesta nova edició del Bono Viaje compta amb un pressupost inicial de 12,5 milions d’euros. L’última edició del programa, referent a 2023, a la qual es van destinar 15 milions d’euros, va registrar un total de 41.997 reserves amb 54.700 codis alliberats.

El Bono Viaje tanca el seu primer període de 2024 amb prop de 98.000 pernoctacions, un 20 % més que en 2023.

Perfil de l’usuari

Pel que fa al perfil del viatger beneficiari del Bono Viaje 2024, i atenent als resultats del primer mes d’aquesta edició, la majoria s’ha decantat per l’hotel com a allotjament escollit per pernoctar, amb el 70 % del total de les reserves efectuades al gener, amb una despesa mitjana superior als 605 euros. El segueix el càmping, amb prop del 16 % de les reserves; l’allotjament rural amb el 9 % i els apartaments i habitatges turístics, que concentren el 5 % del total de les reserves efectuades durant el primer mes de l’any.

En referència al període de temps més sol·licitat per viatjar, és el mes de maig el que concentra el major nombre de reserves, amb 2.282, seguit de març amb un total de 1.312 reserves i abril amb 1.075 reserves.

Com es pot sol·licitar el “Bono Viaje”?

Per accedir a aquesta ajuda de la Generalitat, els sol·licitants han de ser majors d’edat i estar empadronats a la Comunitat Valenciana. La inscripció al Bono Viaje 2024, que es va iniciar el passat 2 de gener, continuarà vigent fins al pròxim 30 de novembre de 2024.

Els sol·licitants del programa Bono Viaje 2024 han de triar una estada amb un mínim de tres nits consecutives optant per un 50 per cent de descompte sobre l’import de la reserva efectuada, fins a un límit de 350 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *