Seguretat Ciutadana

S’instal·len les primeres càmeres de videovigilància a Xàbia

La primera fase d'aquest projecte per a reforçar la seguretat s'ha desenvolupat al carrer Calvari, al centre històric
Instal·lació de càmeres de videovigilància al carrer Calvari / Ajuntament de Xàbia

L’Ajuntament de Xàbia ha començat la instal·lació d’un sistema de videovigilància en diverses zones del municipi, amb l’objectiu de reforçar la seguretat ciutadana i millorar els recursos disponibles per a la Policia Local.

La primera fase del projecte s’ha implementat al carrer Calvari del Centre Històric. En aquesta via s’han instal·lat tres càmeres d’alta resolució amb enfocament fix, capaces de reconéixer matrícules de vehicles. A més, s’ha col·locat cartelleria informativa per a mantindre als ciutadans informats sobre el sistema.

Després de la instal·lació d’aquestes càmeres, l’Ajuntament de Xàbia ha enviat tota la documentació necessària a la Delegació del Govern per a obtindre l’autorització corresponent, atés que es tracta d’espais en la via pública.

El govern local, en col·laboració amb la Policia Local, ha impulsat aquesta iniciativa per a atendre les demandes dels veïns, comerços i associacions de comerciants. Aquest sistema de videovigilància és una eina essencial per a facilitar les labors policials de vigilància, detecció de fets delictius i investigació.


Segons el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Ortolá,aquest projecte és molt més ampli i cobrirà noves àrees i barris de Xàbia”. A més, ha destacat que “seguix les línies dels programes europeus en els quals participa el municipi”. El regidor ha remarcat que “la nostra intenció és que s’implante fins a finals d’any”.

Per la seua banda, l’alcaldessa, Rosa Cardona, ha subratllat que un dels compromisos del govern local “és millorar la seguretat ciutadana” i que “estem centrats en això, amb dues línies de treball: l’increment de la plantilla d’agents i la incorporació de tecnologia i recursos materials al servei de la nostra policia, de tal manera que puguen fer front a totes les situacions que es produïsquen”.

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Xàbia reafirma el seu compromís amb la seguretat ciutadana i la millora dels recursos tecnològics al servei de la comunitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *