Societat

Teulada Moraira acull el Mercat Andalusí del 7 al 9 de juny

El cor d'Al-Ándalus se situarà del 7 al 9 de juny en la plaça de la Sort
Dolços del Mercat / Redacció

El nucli urbà de Moraira es convertirà per uns dies en el Mercat Andalusí, dins de la programació i ambientació de les festes de Moros i Cristians. Del 7 al 9 de juny, este esdeveniment et farà viatjar en el temps al cor d’Al-Ándalus.

La Plaça de la Sort de Moraira es transformarà en un acollidor mercat tradicional de l’època islàmica, on podràs descobrir artesanies mil·lenàries, assaborir la gastronomia d’antany i deixa’t embolicar per la música i les danses tradicionals. L’esdeveniment es durà a terme en horari de 11:30h a 22:30h, en la Plaça de la Sort, estenent-se també pel Carrer Magatzems i el Carrer Mar de Moraira.

“La celebració del Mercat Andalusí és una oportunitat única perquè veïns i visitants gaudisquen de la nostra rica herència cultural. Este esdeveniment no sols fomenta la convivència i la interacció entre diferents cultures, sinó que també fa costat als nostres artesans locals i comarcals, els qui juguen un paper fonamental en la preservació de les nostres tradicions. Convide a tots a gaudir del mercat amb nosaltres per a viure esta experiència màgica.”, ha destacat la regidora de Mercats Mari Cantó.

La inauguració del Mercat Andalusí serà divendres que ve 7 de juny a les 19:30h i comptarà amb percussió i música andalusina, dansa àrab, xanques i cavallers moros i cristians, a més de la participació de la Junta Central de Moros i Cristians de Moraira i autoritats municipals.

Quant a l’oferta gastronòmica, els visitants podran gaudir de te morú, dolços àrabs i altres menges típiques que evoquen els sabors d’antany. Per a l’entreteniment, hi haurà música àrab itinerant, espectacles de foc, duels entre moros i cristians, una Escola de cavallers, dansa del ventre, xanques, malabars i acròbates, oferint una infinitat d’espectacles lúdics.

A més, s’han organitzat tallers de percussió àrab, tornero de ceràmica i demostracions d’artesania en orfebreria i tèxtil, permetent als assistents interactuar i aprendre sobre estes antigues tècniques artesanals. Enguany, com a novetat, es presentarà una exposició de monedes valencianes. Per als més xicotets, el diumenge al matí hi haurà tallers d’escacs i dames, proporcionant activitats educatives i divertides per a tota la família.

Durant tot el recorregut, els visitants trobaran llocs d’artesania i alimentació, destacant els articles amb matèries primeres i aromes d’antany. Els carrers es vestiran amb teles d’estil mudèjar per a acompanyar la temàtica de les festes de Moros i Cristians.

PROGRAMACIÓ MERCAT ANDALUSÍ MORAIRA

Divendres 7 de juny

 • 18.00 – Música i Dansa Àrab en la Plaça de la Sort.
 • 18.00 – Ofici de la Ceràmica amb Torn durant tot l’horari del mercat.
 • 18.00 – Xanques en la Plaça de la Sort.
 • 18.00 – Duel de Cavallers Moros i Cristians en la Plaça de la Sort.
 • 19.30 – Inauguració del Mercat Medieval Andalusí per part de la Junta Central de Moros i Cristians i autoritats municipals.
 • 22.00 – Espectacle de Foc al Carrer Mar (accés pàrquing).
 • 22.00 – Música i Dansa Àrab en la Plaça de la Sort.

Dissabte 8 de juny

 • 12.00 – Música i Dansa Àrab en la Plaça de la Sort.
 • 12.00 – Xanques en la Plaça de la Sort.
 • 12.00 – Ofici de la Ceràmica amb Torn durant tot l’horari del mercat.
 • 13.00 – Taller de Percussió Àrab en la teteria al final del Carrer Magatzems.
 • 13.00 – Escola de Xicotets Escuders en la plaça Carrer de la Mar (accés des del pàrquing).
 • 17.00 – Escola de Xicotets Escuders en la plaça Carrer de la Mar (accés des del pàrquing).
 • 18.30 – Música i Dansa Àrab en la Plaça de la Sort.
 • 18.00 – Xanques en la Plaça de la Sort.
 • 22.00 – Espectacle de Foc al Carrer Mar (accés pàrquing).
 • 22.00 – Música i Dansa Àrab en la Plaça de la Sort.

Diumenge 9 de juny

 • 11.30 – L’Art dels Escacs a l’Esplanada del castell.
 • 12.00 – Música i Dansa Àrab en la Plaça de la Sort.
 • 12.00 – Xanques en la Plaça de la Sort.
 • 12.00 – Ofici de la Ceràmica amb Torn durant tot l’horari del mercat.
 • 13.00 – Escola de Xicotets Escuders en la plaça Carrer de la Mar (accés des del pàrquing).
 • 13.30 – Escola de Dansa Àrab en la tetería situada en Carrer Magatzems.
 • 18.00 – Xanques en la Plaça de la Sort.
 • 22.00 – Espectacle de Foc al Carrer Mar (accés pàrquing).
 • 22.00 – Música i Dansa Àrab en la Plaça de la Sort.

Este esdeveniment és possible gràcies a la col·laboració de l’Associació d’Artesans, els qui han contribuït significativament en l’organització i promoció d’esta activitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *