Entrevistes

Toni Martínez: “Ahir vam veure tres balenes davant del port de Dénia”

Entrevista, a Dénia FM, amb el responsable del Servei Ambiental Marí i de Pesca de l'Ajuntament de Dénia
Toni Martínez, responsable del Servei Ambiental Marí i de Pesca de l'Ajuntament de Dénia / Alba Alborch

Hui, dilluns 3 de juny, comença la temporada 2024 de voluntariat d’albirament de cetacis a Dénia, que es prolongarà fins al 15 de juliol; organitzat per l’Associació Eucrante i l’Ajuntament de Dénia; i amb la col·laboració de Baleària, Mundo Marino, Marina El Portet i la UPV.

Amb aquest motiu, ha visitat el ‘primer café’ de Dénia FM, Toni Martínez, el “guardacostes” de la Reserva Marina, responsable del Servei Ambiental Marí i de Pesca de l’Ajuntament de Dénia.

I és que la Reserva Marina del Cap de Sant Antoni és la zona on s’observa el major nombre de cetacis de la Comunitat Valenciana. Entre altres, es pot veure un dels majors espectacles marins, el pas del rorqual comú, el segon animal més gran del planeta.

Precisament, ahir, diumenge 2 de juny, ja es van poder veure “tres balenes davant del port de Dénia”, com ha comentat Martínez.

El “guardacostes” ha explicat l’organització i el funcionament d’aquesta temporada de voluntariat, des de la Torre del Gerro i a través del mateix servei denier, Mundo Marino i de la UPV.
La mitjana d’albiraments que poden produir-se és de 2-3 diàries, més els que passen, però que no queden registrats.

Martínez ha incidit en el fet que la nostra costa és “el punt de referència des de fa anys” per als cetacis en el seu camí cap a l’Estret.

També ha explicat el protocol d’albiraments i la sensibilització cada vegada major a l’hora de complir amb aquestes mesures; trencant una llança a favor de la nàutica esportiva, i el seu nivell de conscienciació, en l’àmbit de la navegació, respecte i contaminació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *