Educació

UNED Dénia firma un conveni amb l’Associació Observatori Didàctic de Ciències Marines

L'objectiu és obtindre una dinàmica de cooperació i col·laboració en el desenvolupament d'activitats
Firma del conveni / UNED Dénia

La directora d’UNED Dénia, Raquel Martí, i el president de l’Associació OCEANUS, Manuel García, han firmat un conveni de col·laboració que enfortirà la formació acadèmica i cultural de l’alumnat del Grau en Ciències Ambientals d’UNED Dénia. Este acord també inclou a professionals i estudiants de diversos graus oferits per UNED Dénia.

El conveni es va firmar en vespres del Dia Mundial dels Oceans (8 de juny), el lema del qual per a 2024 és “Despertar noves profunditats”. Este acord promou la col·laboració entre UNED Dénia i OCEANUS, desenvolupant activitats beneficioses per als col·lectius implicats.

La directora d’UNED Dénia, Raquel Martí, i el president de l’Associació OCEANUS, Manuel García | UNED Dénia

L’Associació OCEANUS i el Centre Associat UNED Dénia crearan un entorn de col·laboració i confiança, facilitant sinergies entre l’àmbit acadèmic i professional. Això permetrà als estudiants de Grau i Accés integrar-se en l’Associació OCEANUS.

Els estudiants del Grau en Ciències Ambientals d’UNED Dénia tindran l’oportunitat de realitzar pràctiques extracurriculars en l’Associació OCEANUS. A més, podran participar en activitats formatives amb experts, incloent-hi cicles de conferències, cursos i seminaris.

OCEANUS brindarà a UNED la possibilitat de participar en activitats d’assessoria i orientació, fomentant el desenvolupament professional dels estudiants de Grau i Postgrau en Ciències Ambientals.

Totes dues institucions es comprometen a organitzar projectes europeus relacionats amb la mar en àrees com a Biologia Marina, Oceanografia, Ecologia Marina i Geologia Marina. Estos projectes contribuiran al posicionament en Educació Ambiental i al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030.

Entrega dels convenis firmats | UNED Dénia

L’Associació OCEANUS, amb seu a Orba, és un observatori didàctic de Ciències Marines que busca transformar la percepció de la mar, veient-lo com un “ésser viu global” compost per diversos ecosistemes. El seu objectiu és promoure la seua conservació per al benestar de futures generacions.

Una primera activitat didàctica es durà a terme el dissabte 29 de juny, amb la col·laboració de Món Marí i el port esportiu Marina de Dénia. Dirigida a persones majors de 16 anys, la jornada inclourà l’estudi de plàncton costaner mitjançant mostres recol·lectades pels participants, que s’observaran en microscopis instal·lats en l’edifici de Capitania de Marina de Dénia, sota la guia dels científics d’OCEANUS.

Este conveni i les activitats programades reforcen el compromís d’UNED Dénia i l’Associació OCEANUS amb la formació en Ciències Ambientals i l’educació ambiental, alineant-se amb els objectius de sostenibilitat i conservació marina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *