Societat

Vigilància amb dron per a evitar els focs a les platges a la Nit de Sant Joan a Dénia

La Policia Local prepara un servici de patrulles de reforç durant la jornada
Foguera de la Nit de Sant Joan / Redacció

La Nit de Sant Joan sempre ha sigut sinònim de foc i platja, però aquesta relació és una altra història. En compliment de l’Ordenança Municipal, establix en l’article 57 la prohibició de fer foc a la platja.

A més, per a garantir la seguretat i el compliment de les normes durant la Nit de Sant Joan, s’ha establit un dispositiu de seguretat especial en el qual actuaran de manera coordinada la Policia Local, la Policia Nacional i Protecció Civil, amb un total de 34 efectius.

Fogueres de Sant Joan a les platges de Dénia | Redacció

Prohibició de realitzar qualsevol tipus de foc

Es controlaran els accessos principals en les zones de platja per a informar les persones sobre la normativa i evitar que puguen accedir amb fustes, llenya o altres objectes que servisquen per a fer foc, ja que segons l’article 14, queda prohibit embrutar la platja i depositar qualsevol tipus de residu, moble o utensili que puga danyar els usuaris. A més, segons ha informat la Policia Local, està prohibit realitzar qualsevol tipus de foc o cuinar a les platges del municipi, segons l’article 11.

Així mateix, està terminantment prohibit realitzar qualsevol tipus de soroll a partir de les 12 hores de la nit, que cause molèsties al veïnat.

Per part de la Policia Local, el diumenge 23 de juny, es reforçarà el torn per la vesprada amb 3 patrulles i per la nit hi haurà servei de vigilància amb 4 patrulles. A més, per la vesprada, i mentre hi haja llum, el dron de la Policia Local sobrevolarà les platges per a detectar punts d’acumulació de palets i altres elements que indiquen que es farà foc a la platja. Es controlarà també la pràctica de botellot i altres accions incíviques.

Neteja de platges

Des del departament de Platges s’ha coordinat amb l’empresa concessionària de la neteja, la disposició d’un camió de suport que, durant la vesprada-nit del diumenge 23 de juny, recorrerà les platges més concorregudes per a recollir els residus que es puguen generar. Es destinaran a aquest servei de suport dos treballadors a bord del camió i l’encarregat de l’empresa, que els acompanyarà amb un altre vehicle coordinant les actuacions. A més, el servei extra de la Nit de Sant Joan destinarà a la neteja de les platges a 7 operaris, una pala frontal, i dos camions.

A partir de la mitjanit i fins a les 8 hores del matí del dilluns 24, es prestarà el servei diari habitual de neteja de les platges durant la temporada alta. A més, segons ha indicat el regidor de Platges, Pepe Doménech, durant les jornades del dissabte 22 i diumenge 23 de juny, s’intensificaran els missatges d’advertència de la prohibició de fer foc a les platges a través del servei de megafonia informativa instal·lat en els punts més concorreguts de 8 platges de la ciutat, “sota risc de forta sanció administrativa”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *