Medi ambient

Xàbia s’uneix a la campanya “Tortugues al Mediterrani 2024” de l’Oceanogràfic

En cas d'albirar un niu de tortuga a les platges, es recomana trucar immediatament al 112 per activar la Xarxa de Varaments
Tortugues en la Marina Alta / Tino Calvo

Les regidories de Platges i Medi Ambient de Xàbia, dirigides per Juan Ortolà i Juanlu Cardona, s’han sumat un any més a la campanya “Tortugues al Mediterrani 2024“, organitzada per la Fundació de l’Oceanogràfic de València en col·laboració amb la Conselleria de Medi Ambient i la Universitat de València, entre altres entitats.

Aquesta iniciativa té com a objectiu principal protegir les tortugues que nien a les platges del litoral valencià, en este cas a la Marina Alta.

Des de l’Ajuntament, es fa una crida a tots els banyistes que freqüenten les costes de Xàbia perquè estiguen atents a possibles nius de tortugues i col·laboren en aquesta tasca de protecció ambiental.

Campanya tortugues | Oceanogràfic València

Segons la informació de la Fundació Oceanogràfic, la campanya cobreix una àmplia zona del litoral mediterrani, incloent-hi nombrosos punts de nidificació a la Comunitat Valenciana. A la imatge adjunta es pot observar un mapa amb les diferents localitzacions on es treballa en la conservació de les tortugues marines.

La col·laboració entre institucions i ciutadania és fonamental per assegurar que les platges siguen un entorn segur per a aquests animals. En cas d’albirar un niu de tortuga a les platges, es recomana trucar immediatament al 112 per activar la Xarxa de Varaments de la Comunitat Valenciana. Aquest sistema permet una resposta ràpida i coordinada per protegir i preservar aquests animals. Per a més informació sobre la campanya i com es pot contribuir, es pot visitar la pàgina web de la Fundació Oceanogràfic i seguir les actualitzacions de les regidories de Platges i Medi Ambient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *