Transports

Dénia estudiarà la mobilitat durant els mesos d’estiu

S'instal·laran 16 càmeres 10 dispositius de cuenteo de vehicles per a determinar la petjada
Carrer Elx / Miriam Pagán

Dénia instal·larà, durant els mesos de juliol i agost, 16 càmeres i 10 dispositius de recompte de gomes de vehicles; per a realitzar un diagnòstic que determine la mobilitat en la via pública i la petjada de carboni en la ciutat.

Aquest diagnòstic s’emmarca en el Pla de Mobilitat Turística Sostenible (PMTS) que l’Ajuntament de la capital comarcal ha adjudicat, per 36.400 euros, a l’empresa DOIMO. Aquest pla és finançat pel Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Scotto ha explicat que la fi última d’aquest PMTS és l’adopció de mesures per a millorar la mobilitat a Dénia. L’objectiu, ha afegit, és “fer una eina de gestió per a organitzar diferents modes de transport” i “fomentar la mobilitat a peu, en bici i transport públic“. Com ha assenyalat Scotto, aconseguir una “mobilitat més sostenible, un menor consum de l’espai públic, una mobilitat més inclusiva, més eficient, una ciutat més segura, i millorar els temps en el transport públic”.

Fase de diagnòstic

De cara a l’elaboració d’aquest PMTS, es posarà en marxa una primera fase de diagnòstic, que abastarà del 8 de juliol fins al 31 d’agost, en plena temporada alta turística “perquè es produïx la major situació d’ocupació en la ciutat”. Per a realitzar aquesta fase de diagnòstic s’instal·laran “26 elements en la via pública”.

En concret, a partir del dilluns 8 de juliol, es col·locaran “16 càmeres i 10 dispositius de recompte de gomes de vehicles“, aquestes últimes comptaran també la mobilitat no a motor.

Aquests “elements” s’instal·laran per diferents vies de la ciutat: com les places Benidorm, Jaume I, avingudes d’Alacant, Joan Fuster, Camí del Cementeri, de Sant Joan, de l’Assagador, de Gandia, Foramur o La Pedrera.

Durant aquesta fase, ha especificat l’edil, no se sancionarà, només és de recollida d’informació: lectura de matrícules, recomptes de gomes de vehicles, d’aforament…

Participació ciutadana

També durant la fase de diagnòstic s’habilitarà un apartat en la web municipal sobre els hàbits de mobilitat i de desplaçaments; l’empresa realitzarà 400 enquestes telefòniques, i reunions amb agents implicats en la mobilitat, com comerciants, empresaris, turisme, comunitat educativa…

Altres fases

Després d’aquesta fase en juliol i agost, es preveu que el diagnòstic definitiu estiga en novembre de 2024, i el Pla de Mobilitat Turística Sostenible puga estar finalitzat, amb les estratègies i accions a implementar, per a finals de març de 2025.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *